Vroeg op

Of ik om halfzeven in Duitsland ter hoogte van Heerlen kan lossen. Tuurlijk, doen we. Vierenhalf uur sturen, dan moet ik om twee uur weg, dus om halftwee eruit.

Ik ben wel van vroeg uit bed en lekker op tijd de weg op, maar twee uur vind ik toch wel aan de vroege kant. Vooral omdat wakker worden niet mijn sterkste eigenschap is. Althans, ik word elke dag wel op tijd wakker, alleen heb ik zeven wekkers op mijn telefoon nodig die om de drie of vier minuten afgaan. Dus nu heb ik voor de zekerheid maar eentje extra gezet.

00.58 uur… de eerste wekker gaat af. Een irritant ge-tringgg galmt door de slaapkamer. Ik schrik natuurlijk wakker. Doe hem uit, en normaal slaap ik alweer voordat mijn hoofd het kussen raakt. Maar dit keer niet… Ik ben gewoon wakker! Ik verbaas mezelf door maar uit bed te stappen.

Maar ja, nu ben ik veel te vroeg beneden. Waar ik normaal alleen mijn tas pak en weg ben, heb ik nu ineens een halfuur over. Dan maar even douchen. Daarna heb ik nog vijftien minuten over. Voor koffie, thee of ontbijt moet ik toch echt minimaal twee uur wakker zijn. Dan alvast maar brood smeren voor onderweg, wat ik normaal nooit doe. En zo stap ik precies om halftwee in de auto om naar de zaak te rijden. Eigenlijk nog te vroeg maar misschien heb ik onderweg nog een kwartiertje pauze nodig, dan kan ik daar in elk geval rustig de tijd voor nemen. Zo zit ik fris gedoucht twee uur later aan mijn zelf gesmeerd ontbijtje. Wat een rustig begin van de dag. Ik besluit dit zeker vaker te doen!

Nu drie week later, druk ik om vier uur mijn zevende wekker op snooze, spring uit bed, kleed me aan, pak mijn tas in de loop naar de auto, en ben weg…

Erik Pathuis (42) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *