Kerstlied

Sinterklaas is weer terug naar Spanje en kerst is overduidelijk in aantocht. Een gezellige maand. Feestjes en etentjes. Met hier en daar een verplicht bezoekje. Maar over het algemeen zijn het gezellige dagen met gezin, vrienden en/of familie.
En met zo’n verplicht bezoekje moet je (hopelijk) heel per ongeluk nog een ritje doen. Ook vele vrachtwagens zijn mooi verlicht met kerstboompjes en andere sfeer verhogende middelen. Ik hou ervan.
Behalve de muziek! ’Flappie’, ‘Last Christmas’, ‘Santa Claus is coming to town!’ en al die andere bekende kerstliedjes. Je kunt geen radiozender opzetten of ze draaien wel weer een of andere kerstmeuk! Sinterklaas is nog maar net het land uit en Mariah Carey met ‘All I want for Christmas is you’ is alweer te vaak langsgekomen. Vreselijk. Niet te doen.
Meestal vlucht ik dan naar Spotify voor iets minder geestdodend materiaal. Alleen bij één nummer krijg ik een warm nostalgisch gevoel van binnen, een echt kerstgevoel tot diep in mijn botten.
Het zal kerst 1997 geweest zijn. Mijn broer Hilko vroeg of ik mee wilde met een ritje Frankrijk op en neer. Natuurlijk zei ik ja. Elke kilometer die ik met mijn broer mee kon, nam ik aan. Niet alleen was het echt een feest om in de Daf SSC 500 te zitten, maar bovenal was het een feest om met hem op te trekken. Krom van het lachen was meestal onze zithouding, als we samen waren.
Een dag voor kerst reden we weer richting Holland. In mijn geheugen sneeuwde het een beetje. De bermen waren wit. En op de radio begon de dj te vertellen welk liedje er kwam. En hij droeg het op aan alle mensen die onderweg naar huis waren om kerstfeest te vieren. Mijn broer wist overduidelijk wat er komen zou en riep gelijk: “Oh, gaaf!” En zette zijn radio op 10. De klanken van een piano schalden oorverdovend door de cabine en mijn broer schalde er nog oorverdovender overheen: “I’m driving home for Christmas!” … Kippenvel …
Fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2019!

Erik Pathuis (39) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *