Oude bekende

Eind december kreeg ik ineens een appje van hem. Hoe het met mij ging en of hij geld kon storten voor de kerstpakketten-actie die ik met vrienden organiseerde. Mijn oud-collega Aijolt.

Tjonge, dat was lang geleden. In 2008 is hij bij mijn toenmalige werkgever Huisman Transport in Veendam weggegaan. En toch is dit één van de collega’s die ik nooit zal vergeten. Sterker nog, zijn naam komt zo nu en dan nog voorbij aan onze keukentafel. In 2007 heeft hij er namelijk voor gezorgd dat wij een gigantische limousine voor onze deur hadden staan van Stichting Make A Wish Nederland.

Om onze dochter Rashella de dag van haar leven te bezorgen nadat er kanker bij haar was geconstateerd. Toen we na een geweldige dag in de dierentuin onze tuin binnenstapten, bleek die te zijn omgebouwd tot een prachtige speeltuin. Met hulp van de collega’s van Huisman.

Inmiddels zit Aijolt al zo’n 15 jaar in de Rijdende Melk Ontvangst. Dat lijkt me een interessante tak van transport. Heel wat anders dan ik gewend ben. En omdat ik het leuk vind om alles uit te proberen, nodigde Aijolt mij uit om mee te gaan op een rit.

Dus zat ik een dag later naast hem in de auto. Na een bak koffie bij de firma Baas stapten we in de truck en gingen onderweg naar de eerste boerderij. Tussen het bijpraten door hebben we twee boerderijen geladen en de melk naar de melkfabriek in Bedum gebracht. Met alle uitleg over de knopjes, koppelingen en het nemen van monsters, was het een zeer leerzame rit. Een mens is nooit te oud! Bovenal was het een te korte rit, want Aijolt en ik zijn nog lang niet uitgepraat. Wordt vervolgd dus.

En voor wie het wil weten: Rashella is inmiddels negentien (sprak de trotse vader).


Erik Pathuis (42) uit Winschoten is vrachtwagenchauffeur bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela. Hij combineert zijn werk met de functie van conciërge op het ROC Menso Alting Groningen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *