Vakantie…

Het is woensdagmiddag. Nog twee dagen en dan heb ik vakantie. Eigenlijk nog één dag, want donderdag ben ik vrij vanwege privézaken. Vrijdag dus nog even aan de bak en dan: vakantie! Maar het loopt een beetje anders.

 

Donderdagmiddag belt firma de Boer. Het is een rustig dagje. Alle ritten zijn al ingepland, dus vrijdag ben ik niet nodig. Dat is helemaal leuk nieuws. Heerlijk twee weekjes vrij. De eerste week gaan de kinderen naar oma op de camping. De tweede week zijn we lekker met ons gezinnetje thuis. Je begrijpt, die eerste week is natuurlijk echt vakantie! Zaterdag brengen we onze drie toppers naar oma, waar nog vijf andere kleinkinderen aanschuiven. Zo gaat dat elk jaar. Oma blij, kleinkinderen blij – en ouders dolgelukkig. Een heerlijk weekje samen in het vooruitzicht.

 

Vrijdagavond hakken we de knoop door. We gaan naar Parijs! Tentje, luchtbed en dekbed in de auto, koelbox uit de truck mee en gaan! Via Antwerpen naar Brussel. Afslag Maubeuge. Langs Laon zo naar beneden. Zonder tolweg aan te raken, verschijnen de borden Parijs. De Périphérique op naar rechts. En daar is Camping de Paris, Bois de Boulogne. We blijven er twee nachten en hebben een toptijd samen. Alles zien wat we willen zien. Het mondkapje overal op (en af) doen, went snel. Terug via dezelfde route, omdat we nog in Laon willen kijken. Dat zag er op de heenweg tof uit. En tof is het. Prachtig dorpje, met een mooie kathedraal. Echt even de Franse cultuur opsnuiven. Een mooi begin van mijn vakantie. En dan morgen de kinderen weer ophalen, wat ook weer genieten is!

 

Erik Pathuis (40) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *