Sterkte

Ga ik het over corona hebben of juist over iets anders? That’s the question.

Terwijl ik hierover nadenk, rij ik bij een bedrijf het terrein op. Ik krijg een thermometer tegen mijn voorhoofd gedrukt. Ze merkt op dat ik te koud ben. Ik zeg: Ik voel me best! En dan mag ik zonder problemen doorrijden. Ik kom daar eigenlijk met niemand in aanraking, behalve dan de heftruckchauffeur, die de vrachtbrief door een kiertje in het raam weer teruggeeft.

 

Bij een ander bedrijf moet ik via een net neergezette portakabin lopen, waar ik mijn handen kan reinigen met een gel. Ook moet ik op een lijst invullen of ik in aanraking ben geweest met mensen die zijn teruggekomen uit risicolanden. Ik zeg nog tegen de beste man (die het overigens ook allemaal maar te goeder trouw doet) dat dit een onmogelijke opdracht is, omdat ik niet aan iedereen vraag waar ze allemaal geweest zijn. Ik vul natuurlijk “nee” in, anders mag ik het terrein niet op. Ondertussen krijg ik ook nog een laserstraal op mijn ellenboog. Blijkbaar ook een thermometer. En ik krijg een papier mee. Ik ben OK en coronavrij, staat daarop. Dat ik OK ben … Tja, daar valt over te twisten. Maar dat ik coronavrij ben? Ik vraag me sterk af of dat is af te lezen aan mijn temperatuur en een ingevuld lijstje. Ik mag in elk geval lossen. En daar gaat het om.

Zo hebben vele bedrijven inmiddels hun bescherming geregeld.

 

Als je dit leest, is de situatie waarschijnlijk al totaal veranderd. Ik heb geen idee wat de toekomst brengt. Maar ik bid elke dag dat het virus snel de wereld uit mag gaan en dat we onze dagelijkse dingen weer gewoon kunnen doen.

 

Sterkte voor degenen die er zwaar onder lijden. Laten we er met ons allen voor zorgen dat we er weer bovenop komen!

 

Erik Pathuis (40) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *