Genieten

Column

Ik rij het parkeerterrein van Mendel op. Ik meld me bij het opperhoofd en hij wijst mij een plek aan om te parkeren. Als ik stilsta, neem ik even de administratie door van die dag. Vul mijn schijf in en maak ook alvast die van morgen klaar, zodat ik morgenvroeg met duffe kop geen fouten maak. Ik bel nog even met het thuisfront waar de jongste net op het punt staat op bed te gaan.

Na iedereen even kort gesproken te hebben plus drie minuten ikhouvanjou-tjes, ilovejoeoe-tjes en nog tig keer CIAO! en BYEBYE kan ik me eindelijk  klaar gaan maken om te gaan eten. Lopend naar het restaurant lees ik achter op een trailer een bekende naam. De Boer. Gezellig, denk ik bij mezelf. Een collega! En loop snel verder, want het begint te regenen. Binnen aangekomen ga ik bij mijn collega zitten. We raken gezellig aan de praat. Hij verteld honderduit over zijn geweldige vakantie naar Afrika. Genoten heeft hij. Geweldig om aan te horen. Geweldig om hem nog te zien nagenieten. En zo hoort het ook. We moeten ons veel vaker bewust zijn dat we genieten. En niet alleen van zo’n verre reis, maar ook van de kleine dingen.

Helemaal toen we hoorden dat een ex-collega was overleden op 47-jarige leeftijd. Net als een medewerker van de kartonfabriek, waar we veel komen. Hij hoefde nog maar een paar jaar tot zijn pensioen. Allebei plotseling weg. Vreselijk!

Sinds mijn pa is overleden en er ooit kanker bij mijn dochter ons leven beheerste, ben ik erg bezig met bewust leven. Bewust dingen ondernemen met de kids. De wereld zien. Avondje uit met mijn vrouw. Dingen ondernemen met vrienden. Bezig zijn met de mensen om me heen. Genieten is een primaire levensbehoefte geworden.

En vóórdat ik die avond mijn luiken sluit, kan ik alweer verlangen naar morgenvroeg. Dan bel ik zoals bijna elke dag de kids wakker met de nodige ikhouvanjou-tjes en ilovejoeoe-tjes, Da’s altijd een goede morgen!!

Erik Pathuis (39) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela

Foto: Harry Linker

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *