Reünie

Nog voordat ik mijn motorhelm af zet, hoor ik “Volgn’s mie is dat aine van Pathuus!” Ik draai me om en zeg dat dat klopt. “Tof man”, reageert de man die met uitgestoken hand op me afloopt. Het is Cor oftewel Spekkie. “Mooi da’ster bist.”

Mooi is het zeker, al heb ik niet zelf bij Newexco gewerkt. Mijn vader Harrie en broer Hilko wel. Maar omdat die zijn overleden en de reünie pas compleet is met een Pathuus was ik van harte welkom. Als ‘leutje jong’ ben ik veel met mijn vader en broer mee geweest, dus ik ken veel mensen.

Toen ik later zelf achter het stuur zat, werd ik herkend als ’aine van Pathuus’. Men verwarde mij vaak met mijn broer. Als ik dan vertelde dat ik de jongste van Harrie was, kwamen de verhalen los. Zo ook nu.

Ik maak kennis met een collega die nog een paar maanden op de MAN van mijn pa heeft gereden nadat die de DAF 500 SSC had gekocht. Even later begroet ik Chris, mijn planner bij firma de Boer waar ik nu werk. Hij was ook de planner bij Newexco toentertijd. Daarna krijg ik een klap op de schouder met een enthousiast welkom van een man met mijn postuur, Jans. Oftewel Grote Jans.

Hij en de eerdergenoemde Spekkie organiseren deze reünie. Jans en Hilko hebben ooit een wedstrijd priksleeën gehouden op de bedrijfsvijver. Wie er gewonnen heeft weet ik niet meer, maar dat het sleeën met grof geweld ging, weet ik wel!

Later spreek ik Super, Karsies en Van Haeringen over hun reizen met mijn vader naar het Midden-Oosten. Dat ze Sinterklaas gevierd hebben in Bagdad.

Prachtige avonturen maar te veel voor deze column. Newexco is al 25 jaar niet meer, de verhalen wel. Die houden de geschiedenis levend. En dat is mooi.


Erik Pathuis (42) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagen- chauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *