“Een mooi gebaar”

Maarten Versleijen – 43 jaar – woont in Cuijk – is chauffeur sinds 21,5 jaar – werkt bij De Klok Logistics uit Nijmegen

Al drie jaar op rij krijgt Maarten Versleijen een attentie tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur van zijn werkgever. “Ik vind dat ze hiermee laten zien dat je gewaardeerd wordt. Ze hoeven het immers niet te doen!”

Een worsten- of saucijzenbroodje, gebak of een lunchpakketje voor onderweg: De Klok Logistics weet de chauffeurs op deze speciale dag ieder jaar met wat lekkers te verrassen. Maarten voelt deze waardering niet alleen op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.

“Bij dit bedrijf wordt er regelmatig wat gedaan. We hebben laatst een barbecue gehad, soms staat er een frietkar, dan weer is er erwtensoep met worst. In de zomer staat er bij hete dagen altijd een koelkast vol flesjes water. Het zijn de kleine dingen, maar helaas worden ze niet door iedereen gezien.

Ik ben ook mentorchauffeur en spreek daardoor veel mensen die van andere bedrijven af komen. Ze denken altijd dat het gras bij de buren groener is, maar we hebben het hier zeker niet slecht!”

 

 Net dat stapje extra zetten hoort erbij

Kind aan huis
Waardering krijgt Maarten ook zeker van zijn klanten. “Ik kom zelf uit Landgraaf en rijd altijd in de regio Zuid-Limburg. Daar heb ik een vaste route en ken ik de klanten. Ik praat dialect en ben daar kind aan huis. Zo weet ik per klant waar ze het liefst de goederen geplaatst willen hebben. Net dat stapje extra zetten hoort erbij. Het is leuk om na de vakantie te horen dat ze blij zijn dat je weer terug bent.”

Balletje halen
Maarten vindt het goed dat de Dag van de Vrachtwagenchauffeur bestaat. “Ik weet dat je op die dag bij BP gratis een balletje mag halen als chauffeur. Ik heb daar nog nooit gebruik van gemaakt, maar toch vind ik het fijn dat een ander bedrijf daaraan denkt. BP ziet dat chauffeurs belangrijk zijn voor de maatschappij, het is een mooi gebaar.”

Voor elk beroep een dag
Maarten twijfelt eraan of de Dag meer mensen kan enthousiasmeren voor het vak. “Je hebt tegenwoordig bijna voor elke beroepskracht wel een dag. Secretaressedag en de Dag van de Leerkracht bijvoorbeeld. Dus ik denk niet dat deze dag helpt om mensen naar het transport te trekken. Wel zorgt het ervoor dat mensen zich gewaardeerd voelen en bij het bedrijf blijven waar ze werken.”

dagvandevrachtwagenchauffeur.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *