Vakantiewerk

Column

Terwijl ik aan het schrijven ben, besef ik het ineens: mijn vakantie is bijna voorbij! Over drie dagen moet ik alweer aan de bak. Uitgerust? Nee, niet echt. Maar dat is mijn eigen schuld. Ik moest zo nodig een verbouwing plannen in mijn vakantie. Althans, het sloopwerk. Dat is meer mijn specialiteit. Opbouwen laat ik liever over aan anderen, die wel weten waarmee ze bezig zijn. Ik moest zo nu en dan wel even slikken hoor. Ineens is het gebied waar de keuken stond een zandvlakte en is de achtergevel volledig verdwenen. En ja, inderdaad: dingen moeten eerst lelijk worden voordat het prachtig is! En al die andere goed bedoelde gezegden.

 

Het mooie is wel dat je zo een klein beetje contact houdt met collega-chauffeurs. Drie keer dezelfde containerchauffeur om de container te brengen en te halen. De chauffeur van de draagbalk. De chauffeurs van meerdere bouwmaterialen. En elke keer weer een praatje maken natuurlijk. Waar de rit nog heen gaat en wat voor weer het is en wordt. Over het werk en hoe leuk het allemaal nog is in het transport. En dan weer gauw door, want de volgende klant wacht! Goede reis en tot horens!

 

Maandag mag ik dus zelf weer de weg op. Met mijn nieuwe chauffeurskaart overigens! De vorige was ik kwijtgeraakt. Niet dat ik ‘m gebruik, want ik heb geluk dat ik nog een auto met schijf rij. Maar anders kon ik niet eens aan het werk! Net zoals vele anderen. Ik kon me er erg over opwinden: het feit dat ik 116 euro voor een pasje moet betalen om aan het werk te mogen! En anders ben ik werkloos!? Ik blijf het een raar en onrechtvaardig systeem vinden en ik ken geen andere beroepsgroep waar dat zo werkt. Maar ik heb nog vakantie, dus ik ga me er nu niet druk om maken …

 

P.s.: Ik wil eenieder bedanken voor de mooie reacties op mijn vorige column over mijn broer Hilko en zijn prachtige begrafenis!

 

Erik Pathuis (39) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *