Talenten

Netwerker. Deskundig/leergierig. Brainstormer. Waarnemer. En inspirator.

Deze talenten kwamen uit een talententest die ik heb gedaan. Waarom ik die deed? Eén van mijn beste kameraden, Tim, heeft een nieuw bedrijf opgericht. En samen met zijn medeoprichter Jan is hij er van overtuigd dat hun talententest je helpt in te zien waar je goed in bent. Zodat je daar je energie in kunt steken. Want dat levert ook weer energie op. En waar je niet zo goed in bent, kost alleen maar energie. Dat is kort samengevat – en zo doe ik wel hun gehele gedachtengoed wel te kort. Maar ik vind het een mooie gedachte. Zeker voor mensen die twijfelen of ze met hun werk wel helemaal op de goede plek zitten.

Toen mijn vrouw de test deed, leerde ze veel over zichzelf. Het gaf haar zelfs het vertrouwen om na achttien jaar ons gezin verzorgen nu de stap te zetten haar oude beroep op te pakken. Ze is weer begonnen als doktersassistente. Ik was zo trots op haar, dat ik daarom ook de test heb gedaan. Ik wil niet gelijk van de auto af hoor!

Maar ik hoopte op inzichten over wat ik nog meer zou kunnen. Het zou ook iets kunnen opleveren wat ik naast mijn werk kan doen. Het was voor mij vooral een mooie spiegel: hoe ga ik met sommige situaties om, en wat kan ik daarin versterken?

Of ik er ‘werkgerelateerd’ nu meteen wat aan heb? Nog geen idee. Om te laden en te lossen heb je niet per se wat aan een netwerker, maar meer aan een heftruckchauffeur. En om te weten wat je na deze vracht moet doen, heb je meer aan een planner dan een waarnemer. Maar misschien kan de brainstormer in mij een keer meedenken met die planner. Of kan de netwerker in mij met een nieuwe klant aankomen. Wie weet?

Erik Pathuis (41) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *