Niks mis mee

Belastingaangifte, daar heb ik gelukkig een zogeheten ‘mannetje’ voor. En als hij dan onze papieren doorkijkt, waaronder de jaaropgave van mijn pensioen, krijg ik steevast te horen: ”Dat pensioen zit wel goed! Niks mis mee”. Eigenlijk is dat ook het enige dat ik ervan weet. Mijn pensioen, daar is niks mis mee.

In het gezin waarin ik ben opgegroeid werd nooit over pensioen gepraat. Ten eerste was mijn pa eigen baas, dus moest hij zelf voor zijn oude dag zorgen. En tja, hij en mijn broer hebben allebei ook niet de leeftijd gehaald om zich druk te kunnen maken over pensioen.

Eigenlijk is dat ook een beetje mijn gedachtegang geworden: eerst maar eens bewijzen dat ik 67 jaar word. Ik ben nog veel te veel bezig met het hier en nu. Nu leven, nu genieten, nu druk maken om de dingen die nu spelen. En elk jaar de bevestiging van het ‘mannetje’ dat er niks mis is met mijn pensioen, geeft vertrouwen genoeg.

Maar omdat ik een column schrijf voor deze pensioenspecial van TON, word ik uitgedaagd om er eens naar te kijken. Ook al duurt het nog pak ‘m beet 25 jaar voordat ik echt zal stoppen met werken. Aan de andere kant: misschien is het ook wel eens goed dat ik met eigen ogen zie hoe het er met mijn pensioen voorstaat. 

Dus: laptop open, op naar pfvervoer.nl en inloggen met mijn DigiD. Binnen een paar simpele klikken staat daar wat ik vanaf mijn 67e per maand zou gaan krijgen. Mijn ‘mannetje’ heeft gelijk. Bij mij zit m’n pensioen wel goed, daar is niks mis mee!


Erik Pathuis (42) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *