Miniatuurtjes…

Ik heb nooit wat met miniatuur-vrachtwagens gehad. Daarmee behoor ik waarschijnlijk tot een minderheid onder chauffeurs. Bij mijn vorige werkgever Huisman Transport heb ik een keer een miniatuur-Scania gewonnen, op een chauffeursdag. En ik heb er een keer eentje gekregen van Huisman. Een Volvo. Ik denk met kerst ofzo.

Eén van die twee autootjes heeft lang ergens onzichtbaar in de kast gestaan. De ander belandde al gauw in de speelgoedbak van zoonlief. Als ik met het voorgaande mensen pijn doe, dan sorry. Maar ja, zo is mijn interesse in miniatuurtjes nu eenmaal. Uiteindelijk heb ik de Scania en Volvo later aan collega-vriend Herman gegeven. Misschien dat die er wat mee kon.

Ooit kwam er een miniatuur-Space Cab uit van DAF: de Space Cab 3600. Net zoals mijn pa heeft gehad. Nou ja, bijna net zo een. Mijn pa reed de 3300, maar voor mij zijn ze hetzelfde. Ik zie het verschil alleen als ik de cijfers kan lezen. Ik heb hem besteld. Hij staat nu al een poosje te shinen in de kast. Later is daar ook een Super Space Cab 500 bij gekomen. De laatste auto van mijn vader en van mijn broer. Op maat gemaakt. In de kleuren van Newexco. Zelfs met de showbordjes van mijn broer, BIG SHOT en ROLLING LIBERTY, achter de voorruit. De bordjes die ik nu al ruim 20 jaar meeneem achter mijn eigen vrachtwagenraam.

Afgelopen maand verraste collega-vriend Herman me met een pakketje. Het type Volvo dat ik hem gegeven had, heeft nooit bij Huisman gereden. Maar ik rij er nu wel mee bij De Boer. Ik maakte het pakketje open, en daar stond hij: mijn Volvo en trailer in de kleuren van de firma De Boer. Met achter het raam de bordjes BIG SHOT en ROLLING LIBERTY.

Ik moet zeggen: deze persoonlijke miniatuurtjes met een verhaal vind ik meer dan prachtig.

Ik ga weer even voor de kast zitten genieten…


Erik Pathuis (42) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *