Quarantaine

Waarom gaat het altijd mis als je een afspraak hebt? 

Om kwart over drie heb ik een afspraak bij de GGD, met het hele gezin. Kinderen zijn in aanraking geweest met een besmet persoon… Om twaalf uur sta ik bij mijn laatste klant. Makkie zou je denken.

Maar natuurlijk, systeem eruit en veel vertraging… Pas om twintig voor drie rij ik weg bij de klant en dan is het nog een halfuur naar mijn huis. Ik bel mijn vrouw: Allemaal klaarstaan! We gaan er met de vrachtwagen heen, dan redden we het net.

Thuisgekomen koppel ik in de straat gauw mijn trailer af en ondertussen stappen vrouw en kinderen in. 

Met nog twee minuten te gaan rijden we het terrein van de testlocatie op. Een heel gezin met de vrachtwagen… dát hadden ze daar nog niet meegemaakt en we worden hartelijk ontvangen. Test gedaan, thuis een bak koffie, trailer weer aankoppelen en naar de zaak.

We krijgen al snel de uitslag. Mijn vrouw, dochter en ik zijn negatief, maar helaas: mijn zoon is positief. Heel erg balen natuurlijk. Met ons allen zitten we even in zak en as. Maar dat kan niet te lang, want er moet van alles geregeld worden. Werk, examens, tentamens en afspraken verzetten. Waardeloos.

Mijn zoon gaat heel dapper in isolatie. Met zijn PlayStation en vele lekkernijen op zijn kamer. En ik? Ik sla samen met mijn vrouw maar aan het klussen.

Wanneer alle testen weer negatief zijn, is er geschilderd, opgeruimd, zolders en schuren leeggeruimd en tuinen opgeschoond. Van de nood een deugd gemaakt, zeg maar.

Amper een uur nadat ik te horen krijg dat we allemaal weer negatief zijn start ik mijn Volvootje weer.

Gas erop en gaan!

Erik Pathuis (41) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *