Balen

Of ik hier even naar de WC mag? Nee meneer, dat kan echt niet. Corona hè?! Maar als u zo het terrein op rijdt, mag u daar wel gewoon naast uw vrachtwagen plassen, hoor, of tussen de balen. Kijkt u maar even… Ik was er even stil van. Zei ze dat nu echt?

Ja, ze zei het echt. Ze ging er vanuit dat ik moest plassen, maar daar had ik niks over gezegd. Misschien moest ik wel meer. Was niet zo, maar toch. Voordat ik kon reageren was het luikje, dat al op een ieniemienie-kiertje stond, weer helemaal dicht. Daar stond ik dan, wat ga ik doen? Inderdaad gewoon ergens tussen de balen staan? Of ga ik nu juist demonstratief midden op het plein tegen mijn trailer aan leunend, met mijn broek naar beneden, een grote behoefte neerleggen… Helaas zijn mijn gedachten soms stoerder dan mijn acties. Maar toch had ik graag gewild dat ik zo dapper was.

Ik heb echt respect voor bedrijven en hun regels rond corona. Mondkapjes en handen ontsmetten doe ik met liefde. Dat ze niet willen dat ik zelf laad of los, ook niks mis mee. Geen koffie vind ik al minder tof, maar oké. Maar het sanitaire gedeelte dichtgooien, daar kan ik echt pissig om worden. En bedrijven die denken dat ze het goedmaken met een Dixi naast de deur, vind ik minstens zo erg! Wat een misselijkmakende dingen. Dan is een boom hygiënischer.

Er zijn gelukkig ook bedrijven die nette wc-units neerzetten, met stromend water. Complimenten daarvoor. En als ze dan ook nog koffie schenken, is het helemaal een topbedrijf!

Nu eerst maar een geschikte baal zoeken…


Erik Pathuis (41) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela. Lees hier al zijn TON-columns.

 

1 antwoord
 1. Linda
  Linda zegt:

  Lege pallets lossen bij een bedrijf waar je regelmatig komt en inderdaad niet meer naar de wc mogen terwijl ik erg nodig moest plassen…
  Omdat de heftruckchauffeur nog even bezig was en ik dus een paar minuten moest wachten dook ik tussen de stapels lege pallets naast de oplegger in een hoekje dat speciaal voor mij gemaakt leek te zijn, deed mijn broek naar beneden, zakte door mijn hurken en aaaah wat een opluchting!
  Met een smile maakte ik mijn broek weer dicht en liep terug naar de auto om daar vervolgens te zien dat er een heel spoor onder de pallets uit liep richting de auto over de voor de rest droge ondergrond….

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *