Truckrun

Een van de mooie voordelen van ons werk is dat je iemand mee mag nemen. Je vrouw, kind of kameraad. Zij kijken vaak hun ogen uit, of vallen na drie bochten in slaap. Dat laatste maak ik regelmatig mee. Dus ofwel ik neem altijd vermoeide mensen mee, ofwel ik ben erg slaapverwekkend. Misschien dat de nogal vroege start van mijn werkdag er wat mee te maken heeft. Maar vaak geeft het ook toffe, mooie en/of serieuze gesprekken. Altijd gezellig zo’n bijrijder. En een nachtje weg is vooral voor mijn zoon helemaal een cadeautje.

Een ander voordeel van die passagiersstoel is dat je kunt meedoen aan truckruns. Ok, je moet er een vrije zaterdag voor inleveren, maar dan maak je wel iemand heel erg blij. Een geestelijk beperkt persoon, die lachend zijn oren dichtdrukt bij het horen van de luchthoorn. Het zieke kindje, dat uitgebreid zwaait naar alle toeschouwers. Allemaal met dezelfde blije ogen, glunderend van trots.

En tijdens de tocht zijn er altijd de fotografen, die het schouwspel op de gevoelige plaat vastleggen. Waarbij mijn oude Volvootje overduidelijk minder populair is. Er werd zelfs een keer geseind of ik aan de kant wilde gaan, zodat de mooiere auto achter mij goed gefotografeerd kon worden. Ik heb maar glimlachend plaats gemaakt.

Vorige maand mochten we meedoen in Vlagtwedde, waar de chauffeurs ook konden blijven overnachten. Eten, drinken en muziek was allemaal geregeld. De vrachtwagens werden in een grote cirkel gezet en allemaal de zwaailampen aan. Wat een mooi gezicht en wat een geweldige sfeer.

Zo was het niet alleen voor de bijrijders, om wie het natuurlijk draait, een groot feest. Wij als chauffeur hebben minstens net zo genoten.

 


Erik Pathuis (40) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *