Het beste uit jezelf

Je hebt een leuke baan en doet je werk met plezier. Maar blijft dat ook zo in de veranderende wereld van transport en logistiek? Of is het handig en verstandig om jezelf te blijven ontwikkelen? Dat kan dit jaar met een persoonlijk opleidingsbudget, zodat je het voor het geld niet hoeft te laten.

TON spreekt drie mensen die verder kijken dan hun baan breed is.


Deel 1: HET BESTE UIT JEZELF

Naam: Wilma Beker

Leeftijd: 36 jaar

Woonplaats: Zutphen

Beroep: HR manager

Bedrijf: Lubbers Logistics Group in Schoonebeek

Wilma volgt een tweejarige opleiding Persoonlijke Ontwikkeling.

Wilma Beker – Nog meer in mijn kracht

Wilma Beker werkt in het Drentse Schoonebeek op het hoofdkantoor van Lubbers Logistics Group. Lubbers heeft vijf vestigingen in Nederland en negen in Europa. Sinds januari 2018 is Wilma HR manager bij Lubbers Benelux B.V.

 

Tegenhanger

Wilma heeft het naar haar zin bij Lubbers. Een uitdagende baan, wisselende locaties en werk en privé zijn goed te combineren. En dan heeft ze ook nog tijd om in de avonduren een opleiding Persoonlijke Ontwikkeling te volgen. “De transportwereld is een ‘harde’ mannenwereld. De opleiding die ik nu volg, vormt een mooie tegenhanger. Ik leer mijzelf beter kennen en kom nog meer in mijn eigen kracht te staan. Ik ben dagelijks bezig met onze medewerkers en hun persoonlijke verhalen. Dankzij deze opleiding vind ik de juiste balans tussen werk en privé en dat komt mijn werk ten goede.”

 

Medewerkersdag

Via een vriendin komt Wilma in aanraking met de opleiding. Na een open dag besluit ze om de eerste module van het eerste jaar te gaan volgen. “Op dat moment was Pitstop van het sectorinstituut er nog niet. Toen we in februari een medewerkersdag hadden die in het teken stond van duurzame inzetbaarheid, vertelde Ingrid de Ruijter, sectoradviseur van Sectorinstituut Transport en Logistiek, over de opleidingsmogelijkheden van Pitstop.” Wilma is enthousiast en ziet onmiddellijk de mogelijkheden voor haar medewerkers … en zichzelf.

 

Narrowcasting

Samen met haar HR-stagiair stuurt Wilma na de medewerkersdag een memo over Pitstop naar alle leidinggevenden en medewerkers. Ook via narrowcasting (interne communicatie via beeldschermen) krijgen medewerkers informatie over het volgen van een opleiding. Wilma: “Het mooie van Pitstop is dat een medewerker zelf een aanvraag kan doen en dat het buiten de werkgever om gaat. Je kunt het opleidingsbudget gebruiken om een opleiding of cursus te volgen, waardoor je van baan kunt veranderen of hogerop kunt komen.”

 

Zelf bepalen

Inmiddels zijn er bij Lubbers Logistics Group twee mensen via Pitstop met een opleiding gestart. En er zijn tien aanvragen van medewerkers in behandeling. “Iedereen die werkzaam is in transport en logistiek kan zelf bepalen of een opleiding of training nodig is. Als HR manager wijs ik onze mensen op die mogelijkheid. En ik stimuleer ze om van deze regeling gebruik te maken. Ons bedrijf heeft er natuurlijk baat bij als medewerkers het beste uit zichzelf halen. Of dat nu persoonlijke ontwikkeling is of werkgerelateerd is. Een werknemer die goed in zijn of haar vel zit, is belangrijk voor ons bedrijf.”

 

Doorgaan

Zelf heeft Wilma Pitstop gebruikt om door te gaan met haar opleiding Persoonlijke Ontwikkeling. “Mijn eerste module is bijna klaar, die heb ik zelf betaald. De volgende modules kan ik nu met het opleidingsbudget van Pitstop doen. Ik krijg 1580 euro vergoed. Anders had het mij 2320 euro gekost. Dat maakte de beslissing om door te gaan makkelijker.”

 


Pitstop

Pitstop is de nieuwe portal voor mensen die werken in transport en logistiek. Je vindt er tips, informatie en video’s over onderwerpen als gezond en fit blijven, geldzaken, hoe je kunt blijven groeien binnen of naar functies in de bedrijfstak. En hoe je een goede werk-privébalans krijgt of houdt.

Of je nu chauffeur bent, logistiek medewerker, planner of administratief medewerker: je kunt met al je vragen bij Pitstop terecht. Je registreert je eenmalig en krijgt dan online begeleiding en als je dat wilt zelfs persoonlijk.

Pitstop is een initiatief van Sectorinstituut Transport en Logistiek.


Waarom zou je scholing volgen?

– Omdat de sector verandert. Je werk dus ook. Als je mee-verandert kun je werk blijven doen dat bij je past.

– Een training of cursus volgen, geeft een goed gevoel. En je wordt waardevoller voor je werkgever.

– Met een diploma of certificaat op zak, krijg je mogelijk andere taken. Meer verantwoordelijkheid. En misschien daardoor ook wel een hoger salaris.

– Met een diploma of certificaat op zak, maak je meer kans als je ergens solliciteert.


1000 euro

Als je in transport en logistiek werkt, kun je uit het SOOB-subsidiefonds duizend euro (of meer) krijgen om een opleiding te doen. Zo kost leren jou geen geld. En je werkgever ook niet.

Voorwaarden waaraan je moet voldoen:

– je hebt een tijdelijk of vast contract van minstens 30 uur;

– je draagt SOOB-premie af (check je loonstrook of vraag je werkgever);

– je schrijft je vóór 1 oktober 2019 in voor een opleiding via Pitstop, stlwerkt.nl/opleiding

Weet jij al welke opleiding je gaat doen? Schrijf je dan meteen in via Pitstop.


Fotografie: Chris Pennarts

1 antwoord
  1. Bianca Minderhoud
    Bianca Minderhoud zegt:

    Hoi,

    Jammer dat de grens is gelegd bij een baan van min 30 uur, er zijn okk mensen die 3 dgn werken en dus een contract hebben voor 24 uur, maar als chauffeur minimaal 45 uur werken in die 3 dgn….

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *