Straks achter het stuur

Marscha, Samantha en Corinda volgen de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Zij zijn drie van ruim 3000 mensen die dit jaar zullen ‘instromen’ in de bedrijfstak.
TON volgt de jonge vrouwen op hun weg naar het chauffeursvak. Hoe gaat het met Marscha Raaijmakers, 25 jaar, uit Hoogerheide?

Wat doe je op het ogenblik?
“Ik rijd nog steeds op een bestelbus met vlees. In het begin werkte ik minder dagen, om te wennen. Nu zijn het er vijf per week. Ik vertrek vroeg in de ochtend en ben aan het begin van de avond terug. Het is wel fijn dat er voor je gevoel veel vrijheid in het werk is. Dat wijst er ook op dat ze me vertrouwen.”

Hoe verloopt je opleiding?
“Ik ben ik voor Verkeer & Techniek geslaagd, meteen de eerste keer. Ik zag best wel tegen het examen op, want al die techniek gebruik ik verder niet.”

En daarna?
“Als ik slaag voor mijn theorie, kan ik vanaf starten met rijlessen. Die moet ik wel goed plannen, naast mijn werk op de bestelbus.”

Wat is je ambitie?
“Zodra ik mijn rijbewijs heb, ga ik verhuizen naar Zeeland. Mijn vriend komt daar vandaan en daarom ben ik er nu al elk weekend. Maar zolang ik mijn rijbewijs C niet heb, kan ik bij mijn werkgever op de bestelbus blijven. Met CE op zak wil ik graag internationaal gaan rijden.”


3220 nieuwe chauffeurs
Er zijn te weinig chauffeurs en dat tekort wordt de komende jaren alleen maar groter. Daarom steken werkgevers- en werknemersorganisaties in transport en logistiek geld en energie in het vinden van nieuwe mensen. Met de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl wil Sectorinstituut Transport en Logistiek dit jaar 3220 nieuwe chauffeurs werven. ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

Fotografie: Harry linker

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *