Echt ranzige Dixie

Krijg je een kopje koffie, als je bij je klant arriveert? Mag je ‘een kleine boodschap’ doen? Moet je je ID-kaart laten zien – of zelfs afgeven? Kortom: hoe welkom ben je als je komt laden of lossen?
TON vroeg het op de parkeerplaats.

Vandaag: André de Rijk (52) is kraanmachinist bij Brouwer Zwaar & Speciaal Transport in Nieuwegein.

“Bij een hijsklus is de locatie vooraf bekeken. Op een erg kritische plek doe ik dat zelf. Ligt er iets in de weg, dan kan de aannemer dat nog laten weghalen. Ik bouw veel torenkranen op. Die moeten zo snel mogelijk op hun plek staan om bouwmaterialen te lossen. Bovendien kost elk uur dat ik langer sta geld. Meestal ben ik in een uur wel ‘hijsgereed’. Op de bouw is er altijd wel koffie. Je behoefte doen is wel een ding. Op het toilet van de uitvoerder mag ik vaak niet komen. Dan moet ik naar een bouwkeet of een Dixie, maar die zijn vaak echt ranzig. Dus dat liever niet.
Het komt weleens voor dat er problemen zijn met de legitimatie. Laatst wilde een Engelse monteur zijn paspoort niet afgeven. Dat mag wettelijk ook niet. Toch heb ik het op militair vliegveld Soesterberg een keer gedaan. Daar dwongen de Amerikanen me toen toe, anders mocht ik de basis niet op.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *