Alleen met pas

Krijg je een kopje koffie, als je bij je klant arriveert? Mag je ‘een kleine boodschap’ doen? Moet je je ID-kaart laten zien – of zelfs afgeven? Kortom: hoe welkom ben je als je komt laden of lossen?
TON vroeg het op de parkeerplaats.

Vandaag: Piebe Bouma (41) uit Opeinde is chauffeur Rijdende Melk Ontvangst bij AB Texel

“Ik haal melk bij de boeren en los bij fabrieken in Heerenveen en Coevorden. Wachttijden zijn er niet omdat ik zelf laad en los.
De nieuwe stallen zijn groot en hebben een kantine met toilet, waarvan ik gebruik mag maken. We laden nu gemiddeld drie tot vier boeren en dan is de tank vol. Vroeger warden dat er dertig. De boeren kennen me en zorgen dat er koffie staat.
Bij de fabriek heeft elke chauffeur een eigen badge om het terrein op te komen en zich te melden bij de weegbrug. Bij die weegbrug voer ik in welke melk ik bij me heb. Dan doe ik eerst een penicillinetest. Als er geen penicilline in de melk zit, kan ik door naar een bepaalde losplaats. Daar moet ik weer mijn badge invoeren. Zo kun je nooit per ongeluk op de verkeerde plek lossen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *