Op de parkeerplaats: Triumph TR6

Tijd voor vrije tijd?

Lange dagen, korte nachten. En het weekend staat soms ook in het teken van je werk. In het beroepsgoederenvervoer is tijd wel een dingetje. Vrije tijd dus ook. Heb je hobby’s? Of zou je die hebben als je meer vrije tijd had? TON vroeg het op de parkeerplaats.

Vandaag Nico Bosschaart (66) uit Rijswijk (Gelderland) die groente en fruit rijdt voor Dito Transport in Rijswijk

“Ik ben pas na mijn vijfenvijftigste chauffeur geworden. Begin jaren zeventig werkte ik wel bij een transportbedrijf. Maar daarna startte ik een eigen bedrijf. Daardoor had ik weinig vrije tijd. Omdat ik met pensioen ben, rij ik nu nog maar een paar dagen in de week. Nu heb ik vrije tijd genoeg voor mijn hobby en dat is alles wat wielen en een motorblok heeft. Dat heeft natuurlijk met mijn achtergrond als automonteur en garagehouder te maken. Ik heb een Willys Jeep uit 1945 tot de laatste schroef uit elkaar gehaald en opgeknapt. Ook rij ik in een Triumph TR6 uit 1972. Maar die moet nog een keer uit elkaar om hem goed te restaureren. En eigenlijk zie ik rijden op de vrachtwagen ook als hobby. Daarom doe ik het nog na mijn pensioen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *