Peter Nagelhout

Plezier beste medicijn

Je wilt je lading op tijd bij de klant hebben. Maar of dat lukt, heb je maar deels zelf in handen. Oponthoud loert om elke hoek. Vooral files kunnen een spaak in het wiel steken. Krijg je daar stress van of blijf je koel? TON vroeg het op de parkeerplaats.

Vandaag: Peter Nagelhout (43) uit Balk. Hij rijdt levensmiddelen voor AB Texel Fresh. De planning gebeurt in de vestiging in Tiel.

“Ik heb nu gekoelde kip geladen die naar Duitsland moet. Vanavond rij ik tot vlakbij de klant. Kan ik morgenochtend het laatste stukje doen. Vroeger reed ik meestal negentig en was steeds aan het inhalen. Nu rij ik 84, met de stroom mee en ik merk dat het veel rustiger is.
Als je bij klanten kalm je werk doet, gaat het vaak sneller dan wanneer je gaat stressen. En als we langer dan een half uur moeten wachten, bellen we de planning. Die regelt het dan met de klant. Het scheelt dat de planners in Tiel aan een half woord genoeg hebben.
Op rijtijden zijn ze bij ons scherp. Goede nachtrust is belangrijk voor de veiligheid. Je bent de hele week weg en moet op het eind van zo’n week fit naar huis terug. Behalve de planners hebben we ook een transportmanager. Die belt met de klant als ik te laat dreig te komen. Dat geeft wel een rustig gevoel. Maar het belangrijkste medicijn tegen stress op het werk is volgens mij: dat je met plezier werkt.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *