Column – Plan

De ‘goede voornemens’ van oud en nieuw zijn waarschijnlijk allemaal weer begonnen met roken en drie kilo aangekomen. En de sportschoenen staan weer als nieuw in de kast. Fris het nieuwe jaar in.

Plannen maken voor de vakanties óf gaat in 2020 het geld naar de verbouwing die al jaren nodig is? Er zullen er ook genoeg zijn die graag een kaartje willen bemachtigen voor de Formule 1 in Zandvoort. Of voor het EK in de Johan Cruijff ArenA.

Maar daar gaat mijn interesse niet zo naar uit. Ik ben voor mezelf bezig met het organiseren van een reis.
Het is een reis die mijn vader in 1993 maakte. Hij ging met hulpgoederen naar Roemenië. En nu wil ik proberen diezelfde route ook een keer te rijden. Het idee heb ik al langere tijd en dat werd afgelopen jaar alleen maar sterker. Ik kwam namelijk op Facebook een oude foto tegen met de vrachtwagen van mijn pa erop. Zijn oude MAN. Ernaast twee onbekende mensen. Er werd iemand in getagd met een totaal niet-Nederlandse naam.

Via Messenger heb ik die persoon een bericht gestuurd, met de vraag wat zijn connectie met die vrachtwagen was. Na ongeveer een week kreeg ik ineens bericht terug. Hij had de chauffeur van die MAN zo’n 25 jaar geleden ontmoet in Roemenië. Hij kwam hulpgoederen brengen voor de armen. Kippenvel was bij mij het gevolg! Dit was gewoon de gids die mijn pa en zijn vriend Andries begeleidde door Roemenië om bij verschillende kerken materiaal af te leveren.

Na een lang gesprek vertelde hij mij dat ik van harte welkom ben bij hem en zijn familie. En ik beloofde hem dat ik zeker een keer langs ga komen.
Die belofte wil ik nakomen. Maar dan wel het liefst met vrachtwagen en een trailer vol met hulpgoederen. Volledig in de stijl van mijn pa.


Erik Pathuis (40) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur en werkt bij Gebr. De Boer Transport in Oude Pekela

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *