Chauffeur Jacques Vos (52) uit Waalwijk rijdt bij Peter Appel.

Volle containers hakken erin

Als je werkt, loop je risico’s. Je kunt vallen, of er valt iets op jou. Ben je met gevaarlijke stoffen in de weer, moet je extra op je veiligheid letten. TON vroeg op de parkeerplaats een aantal chauffeurs naar de risico’s die zij lopen. Met als strikvraag: Weet je wat een RI&E is?

Vandaag Jacques Vos (52) uit Waalwijk. Hij rijdt voor Peter Appel levensmiddelen van distributiecentra naar supermarkten.

Risico’s tijdens je werk?

“De huisarts dacht ooit dat ik een ‘zittend beroep’ had, vanwege mijn rugklachten. Maar een stappenteller wijst uit dat ik elke werkdag gemiddeld elf kilometer loop. Dat komt omdat ik meestal bij supermarkten los, waar geen docks of aparte ingangen zijn. Soms moet je de karren een stuk over de klinkers duwen om er te komen. Risico’s zijn daarom het verplaatsen van de volle containers met frisdrank of gekoelde melk. Dat hakt er behoorlijk in.”

Wat doet je werkgever?

“Mijn werkgever is heel scherp op veiligheid en voldoende rust. Op elke standplaats van Peter Appel is een mentor en een chauffeurs coördinator actief. De mentors helpen mee om nieuwe chauffeurs in te werken en behandelen klachten of problemen bij de chauffeurs. Dat had ik bij mijn vorige werkgever helemaal niet. Nu merk ik dat het toch wel belangrijk is. Alleen al het feit dat je erover kunt praten als je ergens mee zit.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *