Auf’m Parkplatz: Duitsland favoriet bij Martin Schoonhoven

Het zijn er steeds minder: chauffeurs die de grens over gaan. Kleurden vroeger Duitse parkeerplaatsen vaak rood-wit-blauw, tegenwoordig moet je er Nederlandse vrachtchauffeurs met een loep zoeken. Wat bepaalt de keuze van deze laatste der Mohikanen? En is het bij de oosterburen beter eten en slapen dan in het vaderland? TON peilde de stemming op Autohof Rheine-Nord aan de A30.

Vandaag: Martin Schoonhoven (35) uit Wezup rijdt met een walking floor bij Hofman Transport in Elspeet. Het is vooral veel kippenmest, maar nu is er een vracht hout geladen.

“Zeventig procent van mijn werk is op Duitsland, bijvoorbeeld Magdenburg, Hamburg of Kassel. Een paar keer ben ik in Frankrijk geweest en af en toe België. Maar Duitsland is wel mijn favoriet. Daar is alles veel beter geregeld. Goede wegaanduidingen en schonere douches. Liever in de achteruit Duitsland in, dan Frankrijk in zijn vooruit. Vanwege de faciliteiten parkeer ik niet langs de snelweg maar op de Autohof. Ik wil in de avond wel uit de auto. Zit vaak ook wel in het restaurant aan de grote tafel om chauffeurs te spreken. Soms zijn er ook andere charters die ik ken. Dan spreken we af op een Autohof. Maar het lijkt wel of er meer Nederlandse chauffeurs in de auto met een magnetron blijven eten. ”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *