“Ik ben geen kenteken, maar een naam”

‘Jij bent vandaag onze driver of the day’. Een kaart met deze tekst, plus een lunchpakket voor onderweg, kreeg Bart Roos vorig jaar op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur van zijn werkgever. Bart: “Ons werk wordt vaak onderschat en ondergewaardeerd. De Dag van de Vrachtwagenchauffeur is zeker goed voor een meer positieve beeldvorming én waardering. Bij ID Logistics ben ik geen kenteken, maar een naam.”

 

Bart Roos – 43 jaar – woont in Moergestel – is chauffeur sinds zes jaar – werkt bij ID Logistics, voorheen GVT Transport & Logistics, uit Tilburg

Bart Roos werkte hiervoor tien jaar in de autoverhuur. Het onderdeel van zijn vak dat hij het leukst vond, was de weg op gaan. “Daarom besloot ik mij zes jaar geleden om te scholen tot vrachtwagenchauffeur. Toen ik mijn rijbewijs haalde, zei een vriendin: ‘jij kunt toch wel meer dan dat?’. Het is tekenend voor hoe er tegen ons vak wordt aangekeken. Het is erg ondergewaardeerd. Mensen denken dat het niet zulk moeilijk werk is en dat we alleen maar gehaktballen eten onderweg.”

Positieve beeldvorming
Bij klanten ervaart Bart die negatieve houding niet. “Zeker bij zakelijke klanten voel ik me gewaardeerd, als ik mijn werk goed doe natuurlijk. Zij hebben ook een reëler beeld van hoe intensief dit werk soms kan zijn.” De Dag van de Vrachtwagenchauffeur vindt Bart een goed initiatief, dat kan bijdragen aan meer positieve beeldvorming. “Het kan alleen maar helpen om meer mensen naar deze sector en dit mooie beroep te trekken.”

Gemoedelijke sfeer
Bij ID Logistics heerst een gemoedelijke sfeer, vertelt Bart. “Het is een groot bedrijf, maar toch merk ik dat ik hier geen nummer ben. De afdeling planning spreekt me aan met mijn naam. Ze weten wie je bent. Dat is zeker niet overal zo! Bij mijn eerste werkgever in het transport, in Duitsland, werd ik alleen maar op mijn fouten aangesproken. Een complimentje zat er niet in.

Bij ID Logistics is er jaarlijks een bedrijfsfeest. Het kerstpakket haal je op in een feestelijke sfeer met een oliebollenkraam. En op vrijdag staat er soms een frietkraam. Het is leuk om zo samen de week af te sluiten. Ik zit hier erg op mijn plek en voel me gewaardeerd.”

dagvandevrachtwagenchauffeur.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *