Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Met een warme muts, balletje gehakt of handige mok zetten transportbedrijven hun chauffeurs in het zonnetje op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op de tweede donderdag van december, dit jaar op 8 december. Vier transportbedrijven vertellen hoe zij hun waardering laten blijken. Op deze speciale dag, maar óók tijdens de rest van het jaar. En twee chauffeurs vertellen hoe zij de extra aandacht vorig jaar hebben ervaren.

 

Deborah Post, H.N Post en zonen

– Bedrijf: H.N. Post en Zonen, Pijnacker
– Doet mee vanaf het begin
– Actie: thermosfles met bedrijfsnaam

Deborah Post (28), afdeling HR: “We vinden het een heel goed initiatief van de werkgeversorganisaties en vakbonden in de sector. Onze chauffeurs gaan iedere dag weer voor ons de weg op om de goederen van A naar B te brengen. Het blijft een verantwoordelijk en risicovol beroep en we zijn heel trots op onze chauffeurs.

Ze verdienen een pluim!

We proberen elk jaar wat leuks te bedenken. Dit jaar lieten we een thermosfles graveren met onze bedrijfsnaam. Het houdt je drankje 24 uur koud en 12 uur warm, superhandig voor onderweg. Vorig jaar hadden we een muts uitgedeeld met ons logo, gekoppeld aan een actie om een leuke foto op social media te delen. Veel mensen deden hieraan mee.”

Ook op andere momenten tijdens het jaar wordt aan de chauffeurs gedacht, zoals met Pasen, Sinterklaas en Kerst. “Daarnaast hebben we een bedrijfsbarbecue en een nieuwjaarsreceptie om met elkaar in contact te blijven. Dat vinden we heel belangrijk.”

 


Koen Relou, Distrifresh

– Bedrijf: Distifresh, Boxtel
– Doet dit jaar voor het eerst mee
– Actie: ontbijtje of lunch

Transportmanager Koen Relou (29) uit Someren: “Wij zitten in het koeltransport en werken met charters die voor ons rijden. Ondanks dat het niet onze ‘eigen’ chauffeurs zijn, krijgen ze al onze waardering.” De vijftig chauffeurs die vanaf één uur ’s nachts vertrekken kregen een ontbijtje aangeboden. Nog eens veertig chauffeurs gingen overdag op pad en kregen een lunch mee. Het ontbijtje/lunch zat in een koeltasje. “Er zat een flyer bij waarin we onze dank uitspreken voor hun inzet de afgelopen periode.”

Niet alleen op de Dag van de Vrachtwagenchauffeurs is er een extraatje: Distrifresh deelt regelmatig wat uit. “Als het heel heet is, zijn er ijsjes en flesjes water. En met Kerst een kopje soep of een worstenbroodje. Onze waardering laten we niet alleen blijken door iets lekkers uit te delen.

We hebben een eigen chauffeursbegeleiding in de vorm van twee dames die non-stop met de chauffeurs in contact staan om ze snel te helpen bij vragen. Ook overleggen we regelmatig met chauffeurs om te kijken wat er beter kan. Zo houd je een positieve samenwerking en gemotiveerde chauffeurs. Zij zijn uiteindelijk ons visitekaartje!”


Jan Jooren, Jooren Transport

– Bedrijf: Jooren Transporten, Ouderkerk aan de Amstel
– Doet elk jaar mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur
– Actie: hoodie met capuchon

Voor directeur Jan Jooren (60) is het niet meer dan logisch om mee te doen aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. “Natuurlijk zetten wij onze chauffeurs in het zonnetje. Wij vinden dat dit erbij hoort. En niet alleen op deze dag. Onze mannen en vrouwen maken lange dagen; ze zetten zich ook vaak in het weekend of op feestdagen in. In Nederland vinden we het maar normaal dat je altijd alles kan kopen. Maar zonder onze vakmensen blijven veel supermarkten en winkels leeg. Wij vinden het leuk om de chauffeurs te verrassen en ze happy te houden. Dan is het vrij logisch dat je ze beloont. Dit jaar kozen we voor een hoodie met op de rug de tekst: ‘Dit is de leukste en meest geweldige chauffeur van Jooren’. We hebben ook een keer een gepersonaliseerde mok gegeven, om al het plastic tegen te gaan. En we doen met alle feestdagen wel wat. Het wordt echt gewaardeerd, de reacties zijn altijd positief.”


Kirsten Bol, office manager Bol Transport

– Bedrijf: Bol Transport, Zuidbroek
– Doet voor de tweede keer mee
– Actie: Gehaktballen met jus

Ook bij Bol Transport zijn de reacties positief. “Net als vorig jaar hadden we een feestelijk aangeklede koffiestand met koffie, thee en frisdrank. En een grote pan met gehaktballen. Dat beviel heel goed, het wordt echt gewaardeerd”, vertelt Officemanager Kirsten Bol (35) uit Veendam. Ze benadrukt dat de chauffeurs ook op andere momenten, zoals Sinterklaas en Kerst, een extraatje krijgen. “We zijn heel blij met de mensen die we hebben. Dat laten we graag blijken. We rijden met slachtafval en dat is een specialistische tak van sport. Zeker in deze tijd van chauffeurstekorten is het extra belangrijk om aandacht aan je mensen te schenken.”

Meer over de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op dagvandevrachtwagenchauffeur.nl


Lees ook de verhalen van chauffeurs Maarten Versleijen en Bart Roos over de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *