Sebastiaan Buys

Zestig adressen per dag

Je wilt je lading op tijd bij de klant hebben. Maar of dat lukt, heb je maar deels zelf in handen. Oponthoud loert om elke hoek. Vooral files kunnen een spaak in het wiel steken. Krijg je daar stress van of blijf je koel? TON vroeg het op de parkeerplaats.

Vandaag: Sebastiaan Buys (25) uit Elburg. Hij rijdt voor Van de Put Transport in Elspeet. Wat rijden onder druk betreft, heeft Sebastiaan zijn vuurdoop gehad bij een fijnmazig distributiebedrijf.

“Zestig adressen op een dag, soms wel twintig adressen in dezelfde stad. En overal bepaalde laad- en lostijden. De eerste dagen moest ik wel wennen. Dan laat je je wel eens gek maken en kom je gestrest thuis. Mijn vader is veiligheidsinstructeur bij het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid en weet wat het chauffeursvak inhoudt. Hij adviseerde me toen om eens een werkdag heel rustig aan te doen. Dat scheelde op het eind van die dag tien minuten. Als je snel wilt lossen, vergeet je vaker iets waardoor je een keer extra terug moet naar de auto.
Maar ik vond het geen leuk werk. Mijn huidige baas hoorde dat ik wat anders wilde en belde me. Nu werk ik met plezier. De hele week van huis geeft op zich al een stuk meer rust. Op een dag heb ik maximaal zes losadressen en de lostijden zijn ook veel minder kritisch.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *