Op de parkeerplaats: Geld is geen definitie voor geluk

De een zwemt erin. De ander houdt amper het hoofd boven water. En het schijnt de arbeid te verzoeten, maar niet gelukkig te maken. Hoe kom jij rond? Hoe belangrijk is vakantiegeld? En wie gaat thuis over de centen? TON vroeg het op de parkeerplaats.

Vandaag: Harm Sleutjens (29) uit Eindhoven rijdt bij Van Rooijen Logistiek, vestiging Eindhoven. Hij heeft een relatie, maar woont nog op zichzelf.

“Voor het basissalaris word je geen chauffeur. Geld is dan ook niet de reden dat ik op de wagen zit. Ik vind het vak nog steeds hartstikke leuk. De goede toeslagen doen het.”
“Vrije dagen opnemen is extra duur en overuren worden extra belast. Maar ik heb een eigen huis en kan doen wat ik wil. Omdat we geen kinderen hebben, kunnen we buiten het hoogseizoen met vakantie. Dat is goedkoper en bij de baas makkelijker aan te vragen. Voor de vakantie leg ik wel geld opzij, maar eigenlijk houd ik maandelijks ook genoeg over op mijn lopende rekening.”

Geld is geen definitie voor geluk, maar wel een weg er naartoe

“Ik woon op mezelf, dus regel ook zelf mijn geldzaken. En hoewel we niet samenwonen, heeft mijn vriendin wel soms last van mijn lange werkweken. Dus regelmatig geef ik haar een aardigheidje.”
“Over geld en geluk heb ik wel een tegelspreuk: Geld is geen definitie voor geluk, maar wel een weg er naartoe. Zo zijn gezondheid en liefde niet te koop. Maar je kunt het wel aangenamer maken met geld.”

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *