In de prijzen! STL-talenten 2022

Prijsuitreiking talenten 2022

 

John, Frank, Arjanne en Donovan waren stuk voor stuk blij verrast. Ze zijn de winnaars van de verkiezingen beste praktijkopleider, beste leerbedrijf Transport en Logistiek 2022 en STL-talenten. TON was erbij toen deze kanjers in het zonnetje werden gezet.

Beste praktijkopleider 2022
Beste leerbedrijf Transport en Logistiek 2022
STL-talenten 2022

 


Voor Arjanne Brul is het een grote verrassing dat zij de winnaar is van de verkiezing Logistiek Talent 2022. Tot haar verbazing hebben haar praktijkopleider Andre Zijlema en mentor Janneke Frans haar aangemeld voor deze verkiezing. Dat had ze niet verwacht. “Heel bijzonder dat ik gewonnen heb. Ik zou mijzelf nooit hebben opgegeven.”

 

KAPSTER

Eigenlijk wilde Arjanne kapster worden. Door een operatie loopt ze een achterstand op en na rijp beraad met familie en school besluit ze te stoppen met de kappersopleiding. “Mijn broer rijdt internationaal en mijn moeder heeft een klein transportbedrijf. Zelf heb ik gewerkt als pakketbezorger bij DHL. Zodoende besloot ik om de BBL-opleiding logistiek medewerker te gaan doen.”

 

NIVEAU HOGER

Haar mentor op haar school Noorderpoort in Groningen ziet dat Arjanne goed kan leren als ze haar best doet: “Na mijn diploma raadde zij mij aan om door te leren voor logistiek teamleider. ‘Als je slim bent, ga je voor een niveau hoger. Dan heb je altijd wat achter de hand.’” Het werk bij GVT bevalt haar goed. Samen met haar praktijkopleider werkt ze nu aan haar zelfverzekerdheid. “Je moet als teamleider sterk in je schoenen staan en niet onzeker overkomen, want dan lachen ze je uit. Ik oefen nu om op mijn strepen te staan. Dat gaat me steeds beter af.”

 

DROOM

Arjanne is bijna klaar met het eerste jaar. Na de vakantie wil ze haar opleiding versneld afmaken, zodat ze verder kan met de volgende stap. “Ik wil internationaal chauffeur worden. Als ik mijn diploma heb, ga ik op eigen kosten mijn vrachtwagenrijbewijs halen. Ik betaal dat rijbewijs liever zelf, want dan heb ik de vrijheid om te gaan en te staan waar ik wil. Ik wil als internationaal chauffeur op Scandinavië rijden. Dat is een droom van mij en mijn familie. In de toekomst willen we graag in Zweden gaan wonen. Het is daar zo mooi!”

 

VEEL LEUKER

Arjanne heeft een tip voor jonge vrouwen: “Probeer verder te kijken dan wat je nu denkt leuk te vinden. Transport is veel leuker dan je denkt. Elke dag is anders. Make-up en mooie nagels zijn natuurlijk toegestaan, alleen een hele dag op hakken lopen zit er niet in.”

 


Donovan de Meijere – 18 jaar – werkt bij Transportbedrijf R. Nagel B.V. in Oude Meer – BBL-opleiding chauffeur wegvervoer – praktijkopleider: Marc Snoek – school: ROC Amsterdam Airport

Met een smoesje dat er iets niet klopt met zijn uren wordt Donovan de Meijere op kantoor geroepen. De jonge BBL’er schrikt en denkt dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Het kwartje valt als hij het kantoor binnenkomt en zijn praktijkopleider samen met zijn leidinggevende Niels Dalenberg en Anke Schilderink van STL ziet staan. Ze hebben een grote taart bij zich. Donovan is superblij dat hij zich Talent Transport 2022 mag noemen.

 

LOVENDE WOORDEN

Donovan was de verkiezing voor Talent Transport helemaal vergeten. Hij had zichzelf aangemeld voor deze prijs, maar nooit durven dromen dat hij zou winnen. Op het getuigschrift van Donovan staan allemaal lovende woorden. Zo krijgt hij een 10 van zijn BBL-adviseur Anke. “Als we meer van dit soort jongens hebben, wordt het werk van adviseur een makkie”, valt te lezen. Zijn praktijkopleider Marc prijst Donovan om zijn inzet. “Hij is erg leergierig en enthousiast. Hij is nu al een aanwinst voor ons bedrijf en zeker een aanwinst voor de logistieke sector.”

 

“Ik zat altijd te kijken naar vrachtwagens”

 

VRACHTWAGENS WASSEN

Eigenlijk staat het hele leven van Donovan vanaf het moment dat hij kan praten in het teken van vrachtwagenchauffeur worden. “Van jongs af aan wist ik dat ik chauffeur wilde worden. Ik zat altijd te kijken naar vrachtwagens. Ik kom niet uit een transportfamilie, maar mijn oom is vroeger chauffeur geweest. Hij werkt hier bij R. Nagel als operationeel manager.”

Op zijn zestiende gaat Donovan bij R. Nagel op zaterdag vrachtwagens wassen. Na het halen van zijn mavo-diploma kan het echte werk beginnen. Zijn ouders zijn blij dat hij weet wat hij wil worden. “Ze vonden het fijn voor me dat ik zo duidelijk weet wat ik wil.” Donovan heeft al snel zijn B-rijbewijs op zak. Om rijervaring op te doen rijdt hij op zijn vrije dinsdag vrijwillig mee met een chauffeur van een busje van R. Nagel.

 

LEERGIERIG

Donovan is nu hard aan het blokken. Binnenkort heeft hij zijn eerste theorie-examen voor rijbewijs C. Daarna mag hij gaan lessen op een vrachtwagen. Hij kijkt er naar uit. “Ik werk nu in het magazijn. Goed om te weten hoe het daar allemaal werkt. Ik ben erg nieuwsgierig en leergierig. Daarbij help ik graag collega’s.” Heeft hij een droom? Daar is Donovan minder uitgesproken over: “Ik wil eerst het vak goed onder de knie krijgen en dan kijk ik wel verder.”

 


Talent Transport 2022

  1. Donovan de Meijere – R. Nagel Transport
  2. Daan Peters – Duijghuijzen Internationale Expediteurs BV
  3. Marc Vluggen – Convoi

Talent Logistiek 2022

Er waren geen andere aanmeldingen voor deze verkiezing


De categorie STL Transport Talent en STL Logistiek Talent is er voor veelbelovende BBL’ers. Van deze categorie wordt de winnaar bepaald aan de hand van ingevulde checklists door de praktijkopleider, de mentor en de adviseur BBL.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *