Peter houdt stug vol

Weer op gewicht

Herinner je je Peter nog, uit TON 97?

 

“Met kerst hoop ik 28 kilo kwijt te zijn.” Peter Klein Gotink (35) uit Zutphen zegt het vol vertrouwen. Sinds afgelopen zomer valt de chauffeur stadsdistributie af. Hij vertelde erover in de TON van augustus. Dankzij een leefstijlprogramma en een koolhydraatarm dieet stond de teller toen op vijftien kilo. Peter gaat stug door. 

Is het moeilijk vol te houden?

“Ja, rond feestdagen en verjaardagen is het zwaar. Maar in het algemeen is het wel vol te houden. Daar speelt in mee dat ik aan het werk ben. Ik zat in november een week thuis vanwege corona. Dan krijg je al minder beweging en je pakt sneller iets lekkers wat je nog in huis hebt liggen.”

Wat staat er in 2022 op je weegschaal?

“Dan wil ik onder de 120 kilo komen. Maar dat is een streefgewicht, geen moeten. Het is belangrijk om langzaam af te bouwen, zodat je lichaam de tijd heeft zich aan te passen.” 

Kreeg je reacties op het artikel in TON?

“Jazeker, van mijn collega’s. Maar ook van chauffeurs van andere bedrijven, die ik onderweg wel eens tegenkom. Zeggen ze: “Ik zag je in de TON. Goed bezig. Mooi dat het je wel lukt.” Kijk, ik ben niet de enige die probeert af te vallen. Bij de een werkt het wel, bij de ander niet. Je moet er vol voor gaan, anders heeft het geen zin.”


Weer op gewicht

Mooi voornemen voor 2022: weer op gewicht komen. Sectorinstituut Transport en Logistiek helpt je met een effectieve aanpak op weg. En: de begeleiding is kosteloos. Doe als Peter en voel je beter in je vel.

Kijk op stl.nl/werknemers/veilig-en-vitaal/producten-en-diensten/afvallen/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *