Groepsportret: Rap maar ook sociaal bij Chris Koeriers

Groepsportret

Je moet het samen doen. Dat gaat gemakkelijker als je goede collega’s hebt en de sfeer prettig is. Bij Chris Koeriers­diensten in Reeuwijk werken koeriers en pakketbezorgers. Door vaste mensen te laten bezorgen, ontstaat een goed contact met de klant. Eigenaar Chris werkt zelf nog elke dag mee. Hij weet dus hoe belangrijk een sociale en flexibele instelling is. En ook dat het pakketwerk de ene dag sneller gaat dan de andere.

Chris Blom 48 jaar Meerijdend eigenaar  Woont in Reeuwijk

 

Chris is de eigenaar van het bedrijf. Hij rijdt zelf ook nog steeds. “Op mijn eenendertigste was het tijd voor wat anders. Mijn vader was pakketbezorger. Zo ben ik er ook ingerold. Ik ben begonnen met één auto. Na zeventien jaar ondernemen zijn we nu met elf man en hebben we zeven auto’s. Daarvan rijden er twee voor het koerierswerk en de anderen staan paraat voor de pakketdienst.

Degenen die pakketwerk doen, hebben de auto altijd voor de deur staan. Ik ken de pakketroutes door en door. Door mijn ervaring kan ik de adressen goed plannen. Ik besef dat het qua tijd lang niet altijd meezit. Het koerierswerk is ook niet altijd makkelijk te plannen. Het kan zomaar rustig zijn en dan ineens staat de telefoon roodgloeiend. Die pieken en dalen vragen om een flexibele instelling.”

 

 

Wim de Lange 68 jaar Oproepkoerier / rittenchauffeur Woont in Waddinxveen

“Als gepensioneerd salesmanager heb ik veel vrije tijd. Autorijden vind ik heerlijk. Sinds een paar jaar doe ik rittenwerk. Eerst was dat vijf dagen in de week. Maar dat heb ik teruggeschroefd. Sinds eind vorig jaar heb ik vrij op maandag en vrijdag. En elke dinsdag heb ik een vaste rit.

Afgelopen maandag heb ik toch weer een ritje gedaan. Ben ik naar Wuppertal gereden omdat een collega vakantie heeft. Dat doe ik omdat ik Chris niet laat vallen. De meeste ritten zijn trouwens in Nederland, Duitsland en België. Maar er zijn ook uitschieters naar bijvoorbeeld Zweden, Oostenrijk of Tsjechië.

Soms moet je plotseling aan de bak. Dan hoor je bijvoorbeeld dat je dezelfde dag moet laden om de volgende dag op zaterdag voor twaalf uur de zending bij een boot af te leveren. Maar dat zijn uitzonderingen.

In de tijd dat ik niet werk, zorg ik dat ik voldoende sport om fit te blijven. En één van de belangrijke dingen van het rijden op Duitsland is het meenemen van goede curry-worst. Ik heb vroeger in de voeding gewerkt en houd ervan om uit het buitenland in de koelbox lekker eten mee naar huis te nemen.”

Jesper Fluit 39 jaar Pakketbezorger Woont in Gouda

“Ik werk het langst bij Chris: zeven jaar. Nu zijn het voornamelijk Post NL-ritten. Eerder deed ik meer rittenwerk. Dat is nu voor een deel door Wim overgenomen. Het koerierswerk is soms echt ad hoc. Het leuke van het pakkettenwerk is het contact met de mensen. Zo heb ik vandaag nog een baby bewonderd. Ik kom nu vijf jaar in hetzelfde dorp. Er zijn huizen waar ik niet eens hoef aan te bellen – daar mag ik door de achtertuin. Ik maak ook weleens een praatje of drink een kop koffie. Chris vindt dat goed, hij doet dat zelf ook. Maar het is wel schipperen, want tijd is kostbaar. Niet te vaak bij een bepaald adres en op de klok letten zodat het werk niet te veel uitloopt.

Als pakketbezorger heb je ook te maken met honden. Ik vertrouw ze niet, tot het tegendeel is bewezen. Toch heb ik een litteken op mijn arm. Dat is een aandenken aan een hond die in de buurt niet al te best bekend stond. Maar ondanks dat is het werk erg leuk en wil ik het nog jaren doen.”

Remco de Vries 40 jaar Pakketbezorger Woont in Bodegraven

“Sinds 2020 werk ik bij Chris als pakketbezorger. Ik rijd ook volumeritten en spring bij voor spoedritten. Mijn bestelwagen heeft als enige een laadklep. Die is handig voor bijvoorbeeld de retourzendingen in rolcontainers. Ik rijd maandag tot en met vrijdag en af en toe op een zaterdag. Het leuke vind ik vooral de vrijheid.

Chris is geen baas die je op de vingers kijkt. En dat vind ik prettig. Wij kennen de wijken. Daardoor gebeurt het zelden dat we pakketten terugsturen naar het postkantoor omdat ze niet bezorgd kunnen worden. Er is altijd wel een buurman of familielid waar we het pakket kwijt kunnen. Mensen appen Chris ook wel dat ze er die dag toch niet op tijd zijn. Dan zorgen wij ervoor dat het op een ander adres afgegeven wordt. Dat voorkomt een hoop ergernis bij de klanten.”

Damian Groeneveld 19 jaar Pakketbezorger voor Post.nl Woont in Noorden

“Dit werk doe ik nu anderhalf jaar. Van Chris krijg ik wekelijks de planning door. Elke ochtend om zeven uur laad ik bij het sorteercentrum in Utrecht. Dan ga ik naar Noorden om alle adressen te bezorgen. Dat zijn er per dag gemiddeld honderddertig. Maar er zijn ook uitschieters naar honderdtachtig adressen.

In het begin was het werk best vermoeiend. Ik moest wennen. Daarom deed ik, in overleg met Chris, ’s middags even een tukje. Dat is nu niet meer nodig. Normaal gesproken ben ik tussen drie en vier klaar met het werk. Het leuke van het werk is het contact met mensen. Het praatje aan de deur en het herkennen van de klanten in het dorp.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *