Praat mee: de kleinste/langste/oudste/jongste LZV-chauffeur

De competitie ‘Wie is de kleinste/langste/oudste/jongste LZV-chauffeur’ krijgt weer een vervolg. In TON 84 stond het verhaal van de hoogstwaarschijnlijk jongste LZV-chauffeur: Thom Laanstra die op zijn 23ste al achter het stuur van een lang en zwaar voertuig stapte. In TON 85 meldde Wei Lin Shen dat hij hoogstwaarschijnlijk de kleinste is, met zijn 1,65 meter (en nog geen 60 kilo).

Nog kleiner
TON kreeg veel reacties. Zo laat Bianca Vermeer (41) uit De Lier weten dat zij echt wel kleiner is dan Wei Lin. Met haar 1,62 meter belandt ze met stip op de eerste plaats van kleine LZV-rijders. Bianca werkt bij Wematrans in Honselersdijk en zit al zo’n twaalf jaar op een LZV. “Volgens mij was Wematrans een van de eerste bedrijven die met LZV gingen rijden.” Bianca vervoert bloemen en planten “van tuinders naar de veiling en weer terug en alles wat daartussen zit.” Heeft haar geringe lengte voor- of nadelen? “Als je echt zware veilingkarren moet trekken, is het wel handig als je je gewicht in de strijd kunt gooien. Dan is het een nadeel als je klein bent.”

Het langst

Alie Klaver-Terpstra denkt dat haar man Siebren Klaver (56) uit Kollum misschien wel het langst op een LZV zit: al een dikke vijftien jaar. Siebren is vanaf zijn achttiende chauffeur. Bij zijn tweede werkgever, Van de Wiel in Drachten, begon hij als LZV’er. Sinds zes jaar rijdt hij bij L. Walet & Zn Transport in Nijkerkerveen, slachtafval door Nederland en België. Alie vertelt: “Hij heeft het nog steeds super naar zijn zin. Zeker ook nu hij een nieuwe DAF heeft gekregen. Wat wel soms zwaarder is: hij rijdt met drie bakken en dat is extra aanpakken.” Alie gaat heel vaak mee. “Ik ben echt een chauffeursvrouw; ik geniet ervan.”

 

De langste

“Ik verwacht wel dat er een LZV-chauffeur langer is dan ik ben”, denkt Paul Bennink uit Stroobos. “Is dat niet het geval, dan kom ik in aanmerking met mijn 1,97 meter.” Paul rijdt op het buitenland bij Hartman Expeditie in Poeldijk.

 

De oudste

Chris Kost uit Alkmaar meldt zich als oude LZV-chauffeur. Hij is van 10 november 1949, bijna zeventig dus, en rijdt als oproepkracht nog regelmatig bij Dailycool in Warmenhuizen. Vanaf februari 2013 op de LZV. “Ze vroegen of ik dat nog wilde. Vond het wel een leuke uitdaging, want ik rijd graag.”


Reageren? Mail naar info@tonmagazine.nl

2 antwoorden
 1. Esther
  Esther zegt:

  De dochter van vrienden is 19 jaar en vrachtwagenchauffeuse, ik vraag me af of zij de jongste vrachtwagenchauffeuse van Nederland is. Ze werkt fulltime in haar “eigen” wagen. Ik vind dit zo stoer!!
  Ben benieuwd of jullie mijn vraag kunnen beantwoorden
  Gr Esther

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *