In beeld: verhuizer

Handen uit de mouwen … en sjouwen

“Een goede verhuizer is een luie verhuizer”, zegt Noël van Dijk lachend. Hij werkt sinds drie jaar als verhuizer/handyman bij Mondial VSN Verhuizingen in Nieuwegein. Dat ‘luie’ slaat op het handig gebruik maken van hulpmiddelen. Zoals het bekende ‘hondje’ – een plank met vier wieltjes. TON gaat een dag mee met twee ‘luie verhuizers’ en ziet hoe zij zich in het zweet werken.

12 kuub

Een oude dame verhuist van haar seniorenappartement in Maarssen naar een aanleunflat in Mijdrecht. Noël en zijn collega Hans Verkroost staan om acht uur voor de deur. Het is geen grote verhuizing, vandaag; zo’n 12 kuub gaan er in de wagen. Dat is het mooie van zijn baan bij Mondial VSN, vertelt Noël. “Het is elke dag anders. We verhuizen particulieren, maar ook hele kantoren. Twee van onze grootste klanten zijn de politie en Rijkswaterstaat. Dan ben je met heel andere dingen bezig dan in de flat van een oudere dame.”

Handig

Noël is van huis uit installatietechnicus. Zijn eerste baan is bij Eneco, als verwarmingsmonteur. Daarna werkt hij een aantal jaren bij een vloerengroothandel, totdat zijn contract drie jaar geleden niet verlengd wordt. “Een maat van me die bij VSN werkte, zei: ‘Je moet eens bij ons komen vragen’. Ze konden me wel gebruiken. Ik ben handig, kan goed monteren. Eigenlijk zou ik het als tussendoorbaan doen, maar ik zit hier nog steeds. Het bevalt me uitstekend.”

Stressvol

Waarom Noël het zo naar zijn zin heeft als verhuizer/handyman? “Elke dag stap je letterlijk het leven van een ander binnen. Je komt op plekken waar vaak de eigen familie niet komt. Op zolder, in de kelder. Ik vind het mooi om ervoor te zorgen dat de klant zo weinig mogelijk stress heeft. Want verhuizen is een van de meest stressvolle bezigheden. Dat merk je zeker aan de mensen: ze zien er vaak erg tegenop. Vooral ouderen moet je wat geruststellen. Dat doe ik met een grapje en met vriendelijke woorden.”

Sleutelwerk

Als verhuizer/handyman doet Noël ook het sleutelwerk: bedden en kasten uit elkaar halen, bijvoorbeeld. “We weten precies in hoeveel delen we een meubelstuk moeten splitsen om het in de lift of over de trap te krijgen. Als we in de nieuwe woning zijn, zet ik alles weer netjes in elkaar.”

Tiltechniek

Of verhuizen een zwaar beroep is? “Heb je wel eens een wasmachine naar zolder getild”, antwoordt Noël. De hulpmiddelen, zoals het ‘hondje’, zijn belangrijk. “Een goede verhuizer is een luie verhuizer. Wat we niet hoeven te tillen, tillen we niet. En door de juiste tiltechnieken toe te passen, maak je het zo weinig belastend als maar mogelijk is. Wat trouwens ook zwaar kan zijn: we lopen veel. Gemiddeld dik tien kilometer per dag.”

Naam: Noël van Dijk

Leeftijd: 28 jaar

Woonplaats: Houten

Beroep: verhuizer

Bedrijf: Mondial VSN Verhuizingen in Nieuwegein


Mondial VSN Verhuizingen

Mondial VSN Verhuizingen (met vestigingen in Nieuwegein, Woerden en Hilversum) is gespecialiseerd in zakelijke verhuizingen. Maar ook voor particuliere verhuizingen, inboedel- en archiefopslag en facilitaire diensten kun je bij het verhuisbedrijf terecht. Er werken 25 mensen en het wagenpark bestaat uit zo’n 12 voertuigen.

vsn-verhuizingen.nl


Ikwordverhuizer.nl

Ook de verhuissector zit te springen om nieuwe mensen. Er zijn 800 vacatures, door heel Nederland, voor verhuizer, projectverhuizer of voorman.

Met de campagne ikwordverhuizer.nl willen Sectorinstituut Transport en Logistiek en de Vereniging voor Erkende Verhuizers iets doen aan het tekort aan vakmensen. Via ikwordverhuizer.nl kun je je aanmelden. Als er een passende ‘match’ is, word je in contact gebracht met een Erkend Verhuisbedrijf bij jou in de buurt. En als het dan klikt, krijg je de garantie op een baan van minimaal 32 uur per week en in elk geval voor één jaar.

Voorwaarden om een goede verhuizer te worden? Je bent fysiek fit, kunt goed omgaan met mensen én bent handig

Kijk op ikwordverhuizer.nl


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *