Op weg naar het vak

Sinds mei 2018 volgt TON drie jonge vrouwen die worden opgeleid tot vrachtwagenchauffeur. Hier is de laatste update.

Marscha Raaijmakers, 26 jaar, woont in Hoogerheide, rijdt containers bij Van Keulen Transport in Middelburg.

Goed teken

“Eigenlijk is alles nog hetzelfde als ik in de vorige TON vertelde. En dat is een goed teken.” Marscha heeft het duidelijk naar haar zin bij werkgever Van Keulen Transport Middelbrug. “Het rijden gaat steeds makkelijker. De eerste paar keer aandocken zat ik met de zenuwen in de stoel. Dat is nu verdwenen. Het betekent niet dat het altijd in één keer goed gaat. Ik moet weleens een keer extra steken. Maar dat geeft niet. Ik heb ontzettend veel plezier in het werk. Ik rij containers maar vanavond weer een keer een tautliner. Dat heb ik al eens eerder gedaan. Toen moest ik lossen, spanbanden oprollen en de lege tautliner dichtmaken. Op het bedrijf hadden ze me goed voorbereid op pad gestuurd. Dus dat lukte wel. Hoe ze bij van Keulen met me omgaan, maakt het gewoon heel leuk om er te werken.”


Corinda van Velden (24) wil liever niet meer door TON op de voet gevolgd worden.

Samantha Wissels (24) is gestopt met het opleidingstraject.


ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *