Evenementenlogistiek: Smerig virus

“In februari heb ik in Roermond nog een carnavalspodium afgebroken. Zaten we middenin het gebied waar even later corona uitbrak. Gelukkig ben ik niet ziek geworden, maar als je zag wat er in maart gebeurde … Het is een smerig virus, dat je niet moet onderschatten.”

 

Barbara Dekker (40) uit Vlaardingen zit een krap jaar in de evenementenlogistiek. Vier jaar geleden stapt zij voor het eerst in een vrachtwagen, als ‘zij-instromer’. Met subsidie van de bedrijfstak haalt zij haar rijbewijzen en al snel vindt ze werk bij Post NL. Helemaal leuk. “Maar vorig jaar kwam voor mij de ommekeer. Ik wilde meer dan alleen heen en weer rijden en containers in- en uitladen.”

 

Beyoncé

Een tijdelijke collega bij Post NL vertelt Barbara over zijn ‘echte’ baan. “Hij had allemaal mooie verhalen. Hoe hij met Beyoncé op tournee was geweest. Via hem ben ik bij Broeders Staging Service binnengekomen. Ik heb toen mijn contract bij Post NL opgezegd en ben meteen gaan toeren. Met het vliegtuig naar Graz in Oostenrijk, daar een podium afbreken en er dan mee naar Rotterdam. Fantastisch.”

 

Songfestival

Barbara is na die eerste rit helemaal om. Ze krijgt de ene toffe klus na de andere. In de winter – als de evenementenlogistiek zo goed als stilligt – kan ze als oproepkracht aan de slag bij Post NL. Voor 2020 staan er alweer mooie opdrachten op de rol. Zo zal ze voor het Songfestival gaan rijden. En dan wordt het maart. “Er was al bekend dat het slecht ging in Italië. Dan weet je dat het dichterbij komt. Na de persconferentie op zondag 16 maart was het klaar. We hebben letterlijk tegen elkaar gezegd: ‘Tot volgend jaar’.”

 

Schnitzel

Barbara twijfelt of het wel goed komt. “Als er weer een uitbraak van het virus is, gaat het heel lang duren voordat er weer festivals en concerten zijn. Ik heb nu een oproepcontract bij Post NL, dus financieel zing ik het wel uit. Maar ik zit te springen om weer buitenlands te kunnen praten en weer schnitzel te eten.”

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *