Naast het werk: Fantasieverhaaltjes

Naam: Henk Prins

Leeftijd: 55 jaar

Woonplaats: Nieuwleusen

Werk: chauffeur bij Westerman Multimodal Logistics

Naast het werk: verhaaltjes bedenken

Vroeger, toen zijn kinderen Lisette en Mathijs nog ukkies waren, moest Henk altijd voorlezen als hij ’s avonds na zijn werk thuiskwam. En dan niet uit een boek, nee, liefst ‘uit het hoofd’. Zelfbedachte verhaaltjes over Lisse en Masse. Henk schudde ze meestal uit zijn mouw. Maar soms was hij te moe om iets te verzinnen. Dus bedacht hij om onderweg, op een verloren moment, de verhaaltjes achterop de CMR’s te schrijven. Had hij altijd wat bij de hand om te vertellen.

Kinderen worden groter, voorlezen hoeft niet meer, de verhaaltjes verdwijnen in een map. Totdat Henk in 2010 een hersenbloeding krijgt. Hij komt er zonder veel schade doorheen, maar het zet hem aan het denken. Hij besluit een boekje te maken met zijn verzinsels. Dan is er een blijvend iets, mocht hij er niet meer zijn. Zo bedacht, zo gedaan. Henk zoekt via internet een illustrator en vindt die in Eva Weerd. In 2018 ziet zijn boekje het licht: ‘De avonturen van Lisse en Masse’. Het boekje valt in de smaak. In Nieuwleusen en omgeving wordt het op basisscholen gebruikt om uit voor te lezen. Mooi wel, vindt Henk.


Op facebook.com/henk.prins.3 vind je elke week een avontuur van Bert en Ernie, de poppen die achter de voorruit van Henks wagen meerijden. Je kunt daar ookDe avonturen van Lisse en Masse’ bestellen. Een deel van de opbrengst gaat naar een stichting die onderzoek doet naar het 22q11 deletiesyndroom, een zeldzame erfelijke afwijking. Eén van Henks collega’s heeft een zoontje met dat syndroom.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *