Panelportret

Respect

 • Naam

  Pieter Jong

 • Leeftijd

  44 jaar

 • Woont in

  Bovenkarspel, samen met zijn vrouw Mariena en kinderen Lisamarie, Peter en Sarah

 • Beroep

  chauffeur en machinist

 • Werkt bij

  Kees Koopman transport, 9 jaar

“Een goede chauffeur moet ten alle tijden zijn rust kunnen houden. Zich niet laten opjagen en gewoon zijn eigen plan uitvoeren. Maar dat allemaal wel zo snel mogelijk. Ik denk dat mijn beste kwaliteit mijn betrouwbaarheid is. Je kunt altijd op mij rekenen en dat wordt ook zeer gewaardeerd. Dit zorgt voor wederzijds respect en dat is belangrijk. Respect komt van twee kanten, zeg ik altijd.
Zonder aanleg en de juiste instelling wordt het beroep van chauffeur al snel lastig. Je moet keuzes kunnen maken tussen je werk en je sociale leven. Als je daar geen gulden middenweg in kunt vinden, is het werk eigenlijk onmogelijk. Ik ben tuinder geweest. Dan is zeven dagen per week werken normaal. Dat heeft er wel voor gezorgd dat ik die middenweg snel kan vinden. Toch blijft het vervelend dat je sommige belangrijke gebeurtenissen moet missen. Maar mijn gezin staat gelukkig achter mij.”

Pieter Jong is een trouwe deelnemer aan het TON-panel