Week 5: Sneller Soepeler

4 mei – 10 mei

– het ongeduld groeit –

“Ik dacht dat na Pasen de omzetten weer naar beneden zouden gaan. Dat de mensen wel klaar waren met hamsteren. Maar begin van de week vertelde een ondernemer me dat hij nog altijd 33 procent méér draait.” Martijn vertelt het begin mei, als het ongeduld in de samenleving oploopt. Nu de epidemie onder controle lijkt, vinden velen dat er meer aandacht voor de economie moet komen. De supermarkten doen dan wel goede zaken, andere sectoren vrezen grote klappen. Hans denkt: “Er moet versoepeld worden, op korte termijn, anders komen bevolkingsgroepen in opstand. Zoals kleine zelfstandigen en de horeca. Soms snap ik het ook niet. De tandarts mag weer werken, onder bepaalde voorwaarden. Maar de kappers nog steeds niet, terwijl een tandarts in je mond zit.”

 

Alleen corona

In de media lijkt er bijna niets anders te bestaan dan corona. In die overdaad vinden Hans, Alice en Martijn ieder hun eigen weg. Hans leest het Nederlands Dagblad. En hij kijkt het NOS Journaal, “al vind ik het altijd een beetje gekleurd nieuws. Het neigt naar de negatieve kant. Terwijl ik vind dat onze regering nog steeds goed acteert.” Tijdens het werk heeft Alice Radio 10 aan. “Twee keer per uur komt daar het nieuws voorbij. En ik heb een digitaal abonnement op het AD. Dan krijg je twee keer per dag het belangrijkste nieuws.”

Martijn zegt lachend: “Ik ben een van de tien Nederlandse vrachtwagenchauffeurs die naar Radio 4 luistert. Vroeger had ik alleen Radio 3 aan staan. Soms was ik daar zo klaar mee, dat gelul tussendoor, dat ik af en toe een half uurtje Radio 4 op zette. Op een gegeven moment is die niet meer af gegaan.”

 

Weer naar school

Omdat zowel zij als haar partner Mark in het beroepsgoederenvervoer zitten, moet Alice alle zeilen bijzetten om werk en gezin draaiend te houden. Zij ziet ernaar uit dat Siarl over een week weer naar school kan, al is het maar twee dagen. Naar de BSO gaat ze niet. “Laat dat maar lekker voor de mensen die in de zorg werken.” Het is deze week nog meivakantie, dus Alice hoeft niet om negen uur voor het scherm te zitten.

Op haar werk is het weer drukker. Zij begint deze dagen al om vier uur ‘s middags. “Helaas eten we dus niet meer samen. Onderweg heb ik bijna geen mogelijkheid om een maaltijd op te warmen. Ik kom nergens waar ze een magnetron hebben. Dat helpt niet voor het lijnen.”


Op stl.nl/corona vind je informatie en veel gestelde vragen over corona en je werk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *