Panelportret

Autonomie

 • Naam

  Mat Gieben

 • Leeftijd

  53 jaar

 • Woont in

  Wilbertoord, samen met vriendin Ria

 • Beroep

  vrachtwagenchauffeur

 • Werkt bij

  Albers Transporten, vervoer van veevoeder, al 25 jaar

“Ik krijg elke ochtend de opdrachten door en ik moet er zelf voor zorgen dat alles aan het eind van de dag is afgeleverd. Mijn baas hoor ik eigenlijk bijna nooit tijdens het werk en dat gaat prima. Ik mag zelf bepalen in welke volgorde ik de vrachten aflever. Zo kan ik ook makkelijk rekening houden met de drukte op de weg. Als het om een of andere reden niet lukt, kan ik altijd op andere chauffeurs rekenen. En zij natuurlijk ook op mij.
Omdat er niet de hele tijd iemand op je vingers kijkt, blijft de sfeer goed en dat is voor iedereen wel zo fijn. Wanneer er veranderingen worden doorgevoerd in het bedrijf, horen wij dat gelijk van de baas. Er wordt wel naar ons geluisterd als wij het ergens niet mee eens zijn of het liever anders zien. Vaak weten de chauffeurs het ook gewoon beter. Uiteindelijk zitten wij op de weg en het kantoor niet.”

Mat Gieben is een trouwe deelnemer aan het TON-panel