Straks achter het stuur

Veel mensen hebben interesse in het vak van vrachtwagenchauffeur. Dat blijkt op de informatieavonden van de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl
Overal in het land trekken deze avonden volle zalen. En onder de kandidaten zijn er opvallend veel vrouw.

TON volgt drie jongedames tijdens hun weg naar het chauffeursvak.

De eerste: Samantha Wissels, 24 jaar uit, uit Beek.

WAAROM WIL JE VRACHTWAGENCHAUFFEUR WORDEN?
“Ik heb in diverse winkels en een magazijn gewerkt. Vrachtwagenchauffeur worden kwam niet in me op. Totdat ik met de vriend van mijn zus meeging. Hij is ook via een instroomcampagne aan een baan gekomen en werkt nu vast bij Dachser. Het leek me wel wat en ook mijn ouders vonden het wel bij me passen.”

WAAR STA JE NU?
“Ik ben druk op zoek naar een werkgever. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek helpt me aan adressen van bedrijven waar ik kan solliciteren. En ook bij het schrijven van mijn motivatie in de sollicitatiebrief. Daar ben ik wel blij mee, want alleen is zoiets veel lastiger. En ik moet dus gaan leren voor het theorie-examen. Dat ga ik via een gemeenschappelijk traject doen, maar je moet natuurlijk ook thuis studeren.”

VALT HET MEE?
“Tijdens de testdag heb ik voor het eerst op een vrachtwagen gereden. Het is wel heel anders dan met een personenauto. Een paar keer reed ik wat te dicht bij het trottoir, maar het ging toch wel goed. Voor de theorietest was ik heel zenuwachtig. Mijn rekenkunsten zijn niet zo groot. Maar ook daarvoor ben ik geslaagd.”

WAT VERWACHT JE?
“Ik zou graag in het veetransport willen. Of veevoeder of melk rijden. Ik hou van dieren en was altijd veel met paarden bezig. Nu woon ik tijdelijk op een boerderij, waar ik met koeien werk. Dat deed ik als klein meisje ook al door te helpen met melken. Maar al te kieskeurig zal ik niet zijn. Je moet ergens beginnen. Als er een chauffeursbaan op mijn pad komt, neem ik die aan.”

Fotografie: Harry Linker

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *