Straks achter het stuur

Marscha, Samantha en Corinda volgen de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Zij zijn drie van ruim 3000 mensen die dit jaar zullen ‘instromen’ in de bedrijfstak.
TON volgt de jonge vrouwen op hun weg naar het chauffeursvak. Hoe gaat het met Samantha Wissels, 24 jaar, uit Beek?

Wat doe je op het ogenblik?
“Nog steeds koerierswerk. Ik ben op zoek naar een koeriersbedrijf dat ook op het buitenland rijdt. En dat me meer uren kan bieden. Ik heb gesolliciteerd bij Ecotrans, maar daar kunnen ze op dit moment niemand gebruiken. Wel ben ik een dagje met een van hun chauffeurs mee geweest. Dat was leuk en leerzaam. Om zes uur starten en om zes uur weer thuis. We hebben op drie adressen gelost.”

Hoe verloopt je opleiding?
“Pas als ik bij een bedrijf aangenomen ben, krijg ik het lesmateriaal. Nu kan ik dus nog niet veel doen.”

En daarna?
“Misschien kan ik vaker met de chauffeur van Ecotrans mee. Dat hoor ik binnenkort.”

Wat is je ambitie?
“Nog steeds dat ik in de agrarische sector kom te rijden. Ik hoor vaak dat het werk je wel moet liggen en dat het dus handig is als je er ook wat mee hebt. Door mijn werk op de boerderij is dat bij mij zeker het geval.”


3220 nieuwe chauffeurs
Er zijn te weinig chauffeurs en dat tekort wordt de komende jaren alleen maar groter. Daarom steken werkgevers- en werknemersorganisaties in transport en logistiek geld en energie in het vinden van nieuwe mensen. Met de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl wil Sectorinstituut Transport en Logistiek dit jaar 3220 nieuwe chauffeurs werven. ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

Fotografie: Harry linker

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *