STL talenten van 2020

 

En de winnaars zijn …

 

De verkiezing van STL transport talent 2020 en STL logistiek talent 2020 verliep dit voorjaar anders dan bedacht. Na een selectieprocedure bleven er per categorie drie genomineerden over. Die zouden in promotiefilmpjes te zien zijn en dan zou er op ze gestemd kunnen worden. Maar de corona-maatregelen maakten het opnemen van die filmpjes moeilijk uitvoerbaar. Daarom zijn alle zes genomineerden uitgeroepen tot winnaar.

TON presenteert de talenten – en vraagt aan hun praktijkopleiders waarom ze terecht die titel dragen.

 

STL logistiek talent 2020

Boudewijn Roos

Leeftijd: 17 jaar

Woonplaats: Kaatsheuvel

School: Koning Willem 1 College, Den Bosch

Bedrijf: Van der Linden Transport, Waalwijk

Reactie: “Wel apart dat ze mij kiezen”

 

Boudewijn’s praktijkopleider John Koene (48,) zegt: “Net als de meeste zestienjarigen die bij je bedrijf binnenkomen, was Boudewijn heel bleu. Maar als je merkt hoeveel volwassener hij is geworden in één jaar … ongelooflijk. Dat is ook het mooie van een praktijkopleiding: je ziet jonge mensen zich ontwikkelen tot een goede chauffeur of logistiek medewerker. Boudewijn heeft met de theorie wel wat moeite. Als je hem een boek geeft met 35 aanwijzingen, dan krijgt hij het lastig. Maar in de praktijk pikt hij het in no time op. Zo’n drive als Boudewijn heeft, zie je zelden. Hij snapt wat er moet gebeuren en kan ook goed zijn plek vinden in groepen. Zowel als chauffeur als bij klanten, waar we onze goederen afleveren. Hij grijpt iedere dag aan om te leren.”

 


STL logistiek talent 2020

Leontien Noorman

Leeftijd: 20 jaar

Woonplaats: Ezinge

School: Noorderpoort, Groningen

Bedrijf: De Graaf Logistics, Oosterhout

Reactie: “Ik moest op kantoor komen. Dacht dat ik wat verkeerd had gedaan. En toen kwam mijn praktijkopleider met een taart.”

 

Leontien’s praktijkopleider Jan Visser (44) zegt: “Leontien is enorm gedreven. In 2018 kreeg ik een sollicitatiebrief van haar. Ik las dat ze in een plaats bovenin Groningen woonde. Ik dacht: die wil chauffeur worden, maar heeft geen topografische kennis. Zij belde meteen na het insturen van de brief en vroeg of ik hem gezien had. Ik vertelde haar mijn eerste reactie. Nou, ze wist echt wel waar Oosterhout ligt, want ze heeft er een tante. Bij haar zou ze door de week kunnen wonen. En ze had geregeld dat ze op maandag in Groningen naar school zou gaan. Ook met STL had ze al een afspraak gemaakt. En tot slot vroeg zij of ze die woensdag langs kon komen, want dan was ze toch in Oosterhout. Iemand die alle zo regelt en plant, die geef je gewoon een kans.”

 


STL transport talent 2020

Lucas den Engelsman

Leeftijd: 19 jaar

Woonplaats: Heerhugowaard

School: Horizon College, Heerhugowaard

Bedrijf: Roele de Vries, Wognum

Reactie: “Wat krijgen we nou?” Zo reageerde Lucas toen zijn werkgever met een camera opnames maakte. Pas op het moment dat de praktijkopleider het goede nieuws bracht, begreep Lucas ‘wat hij kreeg’.

 

Lucas’ praktijkopleider Lars Wever (55) zegt: “Lucas kan met iedereen een goed gesprek voeren. Met chauffeurs, met mij, maar ook met de bedrijfsleider. Hij is intelligent en heel leergierig. Soms stelt hij vragen over dingen die je als chauffeur helemaal niet nodig hebt. Maar dan zegt hij: ‘Ik wil het toch weten’. Nou, dan vertel ik het hem natuurlijk. Op dit moment wil hij niets anders dan chauffeur worden. Ik snap dat je als negentienjarige zo denkt. En misschien zit hij ook wel zijn hele verdere leven achter het stuur. Maar als hij wil, kan hij volgens mij ook prima planner worden of leidinggevend werk doen.”

 


STL transport talent 2020

Matthieu Potter

Leeftijd: 17 jaar

Woonplaats: Biezelinge

School: Scalda Maritiem en Logistiek College De Ruyter, Vlissingen

Bedrijf: Van Duijn Transport, Hansweert

Reactie: “Heel onverwacht. Ik had nooit gedacht dat ik eruit gepikt zou worden.”

 

Matthieu’s praktijkopleider Barry Gijzel (48) zegt: “Wat een ander in drie jaar leert, dat doet Matthieu in anderhalf jaar. Hij heeft aan een half woord genoeg. En hij doet wat extra’s. Moeten er pallets geladen worden, dan vraagt hij of je ze niet beter op een andere wijze kunt laden. Omdat je dan ook rekening houdt met de volgorde en manier waarop je gaat lossen. Als hij wil, kan hij zomaar doorgroeien naar een functie waarin hij mensen gaat aansturen. Ik weet dat hij nu vooral op de wagen wil. Dat gaat misschien ook gebeuren. Maar hij heeft een slecht oog. Dat kan goed gaan, maar kan hem ook parten gaan spelen. Ik denk dat hij op twee paarden wedt. Eerst de vrachtwagen, mocht dat niet lukken dan kan hij op kantoor aan de gang.”

 


STL transport talent 2020

Jurian van der Laan

Leeftijd: 20 jaar

Woonplaats: Wagenborgen

School: Noorderpoort, Groningen

Bedrijf: Mondial Oostland Verhuizingen, Kolham

Reactie: “Dit had ik echt nooit verwacht toen ik mij opgaf. Ik ben mijn werk ook niet anders gaan doen nadat ik mij had opgegeven.”

 

Jurian’s praktijkopleider Marcel Huizing (35) zegt: “We werken hier in het aardbevingsgebied. Daar heeft men in de rest van Nederland niet zo’n beeld bij. Maar je moet daar wel rekening mee houden als je bij mensen komt om te verhuizen. Dan ren je niet naar binnen en gaat hop-hop aan de slag. Nee, dan houd je rekening met wat die mensen allemaal meemaken. Jurian kan dat. Hij is heel meelevend en een serieuze jongen. Die doet geen vlieg kwaad. En staat altijd open om te leren en brengt ook ideeën in. Ik zie hem in de toekomst een heel goede verhuizer worden, misschien wel voorman. Hij heeft het in zich, en kan nog groeien.”


STL logistiek talent 2020

Martijn Pille

Leeftijd: 17 jaar

Woonplaats: Sommelsdijk

School: Scheepvaart Transport College Rotterdam

Bedrijf: Troost Transport Middelharnis

Reactie: “Dit is heel verrassend.”

 

Martijn’s praktijkopleider Bastiaan Pille (27) zegt: “Als Martijn net zo leergierig blijft als hij nu is, wordt hij vast en zeker een heel goede chauffeur. Hij denkt dat werk zijn leven lang te doen en hij wil vooral op het buitenland rijden. De hele week van huis … ik ben benieuwd of hem dat past. Zelf ben ik ook zo begonnen. Maar na anderhalf jaar buitenland had ik het wel gezien. Toen ben ik in de loods gaan werken. De administratie en met mensen bezig zijn, vind ik veel leuker. Ik zie Martijn ook wel die stap zetten, maar nu is hij er nog van overtuigd dat hij de hele week van huis wil zijn. Maar hij moet vooral doen wat hij zelf wil en wat hem het leukste lijkt.”

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *