Praat mee: Voel jij je gewaardeerd?

Hoe zit het met de waardering voor het chauffeursvak? Die vraag is de afgelopen jaren enkele keren aan het TON-panel voorgelegd. Uit de antwoorden blijkt dat er nog wel wat te winnen valt.

 

Ondergewaardeerd

Krijg je veel waardering voor je werk? Niet bepaald, zo vinden de meeste vrachtwagenchauffeurs. Van de nationaal rijdende chauffeurs zegt maar 17 procent dat ze veel waardering krijgen. Bij de internationale chauffeurs is dat nog minder: 13 procent. Andere functies voelen zich wat meer gewaardeerd: 34 procent

 

Weinig respect

Van je medeweggebruikers moet je het niet hebben, vinden de TON-lezers. Op de vraag of ze bij hun werk respect en begrip van medeweggebruikers ervaren, antwoordt 74 procent ‘nee’.

 

Weinig begrip

Snappen mensen hoe belangrijk het beroepsgoederenvervoer is? Niet echt, meent het TON-panel. Bijna 60 procent is het niet eens met de stelling: “Ik heb het idee dat mensen steeds beter begrijpen dat zonder transport alles stilstaat”.

 

Minder leuk

De geringe waardering draagt er mogelijk ook aan bij dat vrachtwagenchauffeurs hun beroep minder leuk zijn gaan vinden. Van de nationaal rijdende chauffeurs zegt 59 procent dat het minder geworden is dan 5 jaar geleden. Bij de internationale chauffeurs is dat 72 procent.

 

Bekijk hier het TON-panel over het zelfbeeld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *