Nooit met ruzie van huis

Hoe het verder ging met… Belinda en Haiko Verhoeven

Een stralend stel op de cover van TON 74: Haiko en Belinda uit Hank. Ze werken allebei bij Hermus International en gaan – als het kan – samen de weg op. Het is 2017 en ze verheugen zich op hun bruiloft. Sindsdien is er veel gebeurd…

Belinda Verhoeven-Jongeneelen (54) Haiko Verhoeven (39) – wonen in Hank – zijn 10 jaar samen en in 2018 getrouwd –hebben 2 chihuahua’s: Chanel (13) en Faith (1).  Belinda is 15 jaar vrachtwagenchauffeur – werkt 3 dagen per week bij Marcel van den Broek Transport in Breda – is gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Haiko is 21 jaar internationaal chauffeur – werkt bij Hermus International in Made

Bonje

Eén ding weten ze zeker: van elk moment willen ze genieten. En als ze bonje hebben – dat komt toch in het beste huwelijk voor – dan maken ze het goed voordat Haiko maandagochtend weer voor een week naar het buitenland vertrekt. Want het leven kan zomaar voorbij zijn. 

Slip

Ze hebben het aan den lijve ondervonden. Vier maanden na hun huwelijk in 2018 krijgt Haiko een verkeersongeluk. Onderweg naar zijn vrachtwagen neemt hij een B-weg om een file te vermijden. In een S-bocht ligt veel modder op de weg. Haiko raakt in een slip en belandt in de sloot. Hij kan nog zelf uit de auto klimmen. Gaat zelfs even terug, omdat hij een van zijn klompen mist. Een passerende automobiliste vangt hem op en belt Belinda met Haiko’s toestel. Die neemt op met een vrolijk “Hoi schatje”… maar krijgt dus een ander aan de lijn. Met een alarmerend bericht.

Scheurtje

Haiko gaat per ambulance naar het ziekenhuis in Breda. Het lijkt mee te vallen. Geen botbreuken, geen letsel aan zijn organen. Zijn werkgever Bart Hermus komt direct naar het hospitaal en staat aan zijn bed. Haiko belt met Belinda om te zeggen dat Bart hem naar huis zal brengen. Dan komt de arts binnen. Slecht nieuws. Op de foto’s is te zien dat Haiko een scheurtje in zijn schedel heeft. Met spoed wordt hij naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Binnen tien minuten ligt hij op de operatietafel bij de neurochirurg.

Genieten

Bij het ongeluk is Haiko tegen de achteruitkijkspiegel geklapt. Vandaar dat gat in zijn schedel. Het hersenvlies is gescheurd. Gelukkig zijn de hersenen slechts geschampt. Eén millimeter verder en de ellende was niet te overzien. Later vertelt de neurochirurg Belinda dat het weinig scheelde of ze was weduwe geweest. Het ongeluk laat het paar pijnlijk ervaren hoe je leven in een ogenblik kan veranderen. Daarom dus: nooit met ruzie de deur uit. Als je leeft, moet je het goed doen, vinden zij. En dat is genieten van elk moment samen.

Rust

Haiko ligt vijf dagen in het ziekenhuis. Daarna moet hij twee maanden rust houden. En dat ook écht doen, drukt de arts hem op het hart. Anders loopt hij kans op epileptische aanvallen. En dan kan hij rijden als chauffeur wel vergeten. Op 19 maart 2019 krijgt Haiko van de neurochirurg groen licht. Alles is oké, hij mag weer aan het werk.

Hondjes

Tegenspoed leert je het leven omarmen en genieten van kleine dingen, vinden Belinda en Haiko. Bijvoorbeeld van hun twee chihuahua’s. De hondjes zijn hun kindjes. Vier jaar geleden, op hun trouwdag, waren dat nog Noa en Chanel. Maar Noa is inmiddels overleden. Een beetje van haar as draagt Belinda in een hanger om haar hals. Sinds vorig jaar is er de kleine Faith. Elke werkdag gaan de hondjes met Belinda mee. Hun vaste plek is het bed in de wagen. Ook dat is genieten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *