Praat mee: Nachtwerk

 


De 24-uurseconomie kan alleen draaien als er ’s nachts gewerkt wordt. Zo’n 1,5 miljoen mensen doen dat. De een kan er beter tegen dan de ander. En er zijn gezondheidsrisico’s.

Ook in transport en logistiek is nachtwerk dagelijkse kost. Illustrator Frank de Man schildert ‘de helden van de nacht’.

 

Wat zijn jouw ervaringen met nachtwerk?

Reageer hieronder of mail naar info@tonmagazine.nl

 

2 antwoorden
 1. Alice Ermes
  Alice Ermes zegt:

  Ik werk alleen maar ‘s nachts.
  Vermoeiend in combinatie met mijn dagelijks leven, maar vooral praktisch.
  Geen kinderopvang nodig, geen problemen als ons kind ziek is.
  En door alle toeslagen hoef ik niet eens fulltime te werken om een leuk inkomen te hebben.

  Beantwoorden
 2. Cees Wijnen
  Cees Wijnen zegt:

  Goedendag allen. Ook ik rij praktisch alleen maar in de nacht en dit al bijna 8 jaar lang. Het bedrijf waar ik werkte ging failliet in de crisis. En op de dag dat ze failliet gegaan zijn gesolliciteerd bij Melis logistics in Duiven. Ik was blij dat ik werd aangenomen daar mn vrouw ook al meer als een jaar thuis zat door diezelfde crisis. Kortom het nachtrijden was uit nood geboren. Maar nu zou ik niet anders meer willen. Je kunt s’nachts fatsoenlijk doorrijden. Minder tijdsdruk enz. Okee het gebeurt me wel eens dat ik een periode wat slechter slaap. Maar ondertussen na bijna 8 jaar lukt het mij om hier een weg in te vinden. Kortom ik heb het naar mn zin zo en laat mij nog maar even blijven sturen zo.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *