Introductie coronaweekboek: ‘T blijft wennen

 HET BLIJFT WENNEN

 

Begin april en het is stil op straat. Scholen dicht, kantoren zo goed als leeg, horeca op slot. De openbare weg lijkt voorbehouden aan hen die voor hun beroep naar buiten moeten. Dat is wennen.

Zeven weken lang volgt TON drie vrachtwagenchauffeurs op hun tocht door ‘lockdown-land’. Van lege wegen naar terugkerende drukte.

 

Alice Ermes – 48 jaar – woont in Rijsenhout – is nachtchauffeur bij Jan de Rijk Logistics in Aalsmeer

Alice (geboren in Helmond) zit haar leven lang in het transport. Ze werkte onder andere bij DHL, Bos Logistics en Van Duijn. Sinds halverwege 2019 is zij in dienst bij Jan de Rijk. Zij vervoert luchtvracht en pendelt van Rotterdam en Lelystad naar Schiphol. Zij werkt vijf nachten per week.

Alice woont samen met Mark, vrachtwagenchauffeur bij YvonTrans. Normaal rijdt hij bloemen; nu is hij uitgeleend aan Kuehne + Nagel. Zij hebben een dochter, Siarl (6).

 

Hans van Dijken – 54 jaar – woont in Ten Boer – is vrachtwagenchauffeur bij Koopman Transmission in Noordhorn

Hans (geboren in Bedum) was meer dan dertig jaar magazijnmedewerker bij de Makro. Drie jaar geleden maakte hij de overstap naar het transport. Hij rijdt nationale stukgoeddistributie met een bakwagen en vervoert van alles: van internetartikelen tot medicatie, van fietsen tot graszoden, van bouwmaterialen tot levensmiddelen. Hij werkt vier dagen per week.

Hans is getrouwd met Jeanet, leerkrachtondersteuner op een basisschool. Hans en Jeanet hebben vier volwassen kinderen: een zoon en drie dochters.

 

Martijn Groot – 47 jaar – woont in Breda – is distributiechauffeur bij Peter Appel Transport, rijdt voor SPAR

Martijn (geboren in Enkhuizen) werkte meer dan vijftien jaar in de grafische industrie. Naast die baan ging hij een opleiding volgen voor leraar maatschappijleer. Toen hij vanwege de crisis in de grafische wereld werd ontslagen, stopte die opleiding. Martijn maakte zijn andere droom waar: de vrachtwagen. Sinds september 2006 is hij in dienst bij Peter Appel Transport. Hij bevoorraadt SPAR-winkels en werkt vier dagen per week

Martijn woont samen Maureen, receptiemedewerker bij een sportschool. Zij hebben een dochter, Runa (5).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *