Wakker

Ineens schrik ik wakker. Hoe laat is het?! Schiet het door mijn hoofd. Ik kijk op de groot-letter-wekker, die naast mijn vrouw staat. Daar kunnen mijn beroerde verziende ogen met grote concentratie net op ontcijferen dat het 05.23 uur is.
… 05.23 … WAT!? Ik had nu op de zaak moeten zijn! Op een of andere manier heb ik net vijf wekkers gemist! Ik grijp naar mijn bril. Eindelijk kan ik zien wat ik doe. Ik schiet in mijn werkkleding en probeer zo zachtjes mogelijk naar beneden te sluipen. Wat best lastig is, met krakend laminaat en eenzelfde geluid producerende trap. Halverwege die trap gaat ineens mijn telefoon. ‘Enter Sandman’ van Metallica schalt door mijn huis! Ik snoer hun gauw de mond door op te nemen. Het is mijn collega die belt. Ik begin zelf het gesprek alvast maar met “Goedemiddag!”, om grappen voor te zijn. Met “Ik ben onderweg” besluit ik onze korte conversatie.
En ook al doe ik mijn best om mezelf kalm te houden en te bedenken dat ik nu toch al laat ben, betrap ik me er toch op iets te snel naar de zaak te rijden. Zo blijf ik de hele dag gejaagd. Bij die klant waar ik normaal even een bakkie koffie pak of een praatje maak, rij ik nu toch maar door. Pas bij de laatste klant ben ik weer echt rustig en trakteer ik mezelf op een heerlijk half uurtje echte pauze.
’s Avonds als ik naar bed ga, besluit ik toch maar om nog een extra wekker te zetten. Als ik de andere vijf weer mis, kan die me een kwartier later nog proberen te wekken. En ja hoor, de volgende dag word ik ruim voor mijn eerste wekker wakker.

Erik Pathuis (37) uit Winschoten is sinds 2001 vrachtwagenchauffeur bij Huisman Transport in Veendam.

1 antwoord
  1. ton peters
    ton peters zegt:

    hallo erik ik heb een tril wekker daar heb ik geen 5 wekkers meer nodig onder mijn matras en je tril wel wakker dat weet ik zeker ik heb er nu ook een in de vrachtwagen onder mijn kussen een reis tril wekker grandioos

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *