Week 4: Besmetting bezworen?

27 april – 3 mei

– dagdag vakantie –

 

De daling van het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en doden zet door. Ook op de intensive care-afdelingen lijkt de crisis bezworen. Intussen ligt de horeca op apegapen. Festivals slaan (minstens) een jaartje over. Campings vrezen een verloren seizoen. Premier Rutte geeft een negatief vakantieadvies. Alice had al eerder bedacht dat het dit jaar waarschijnlijk thuisblijven wordt. “We wilden een huisje op een camping in Frankrijk boeken. Maar toen moest de poes gesteriliseerd worden. Doen we dat eerst, zeiden we, vanwege de financiën. En toen kwam corona. We zien het nog even aan. Als Frankrijk niet kan, dan gaan we niet in eigen land boeken. Want ik verwacht dat de prijzen achterlijk hoog zullen worden. Nee, dan kopen we een zwembad voor in de tuin.”

 

In eigen land

Hans zou eind maart met het hele gezin een weekje weggaan. Dat viel dus in het water. Voor de zomervakantie hadden ze nog niks gepland. “We huren altijd een huisje in Nederland, telkens in een andere streek. Ik verwacht niet dat we dit jaar nog op vakantie gaan. Trouwens, we zijn bezig met een andere woning, dus daar kunnen we het geld ook goed voor gebruiken.”

In januari moet Martijn zijn vakantie doorgeven op de zaak. Het zou in juli worden, drie weken naar Slowakije met de caravan. “Ik hoop nog steeds dat het door kan gaan, al houden we er rekening mee dat we het land niet in kunnen. Dan zoeken we in Nederland een plekje.”

 

Onvoorspelbare ontwikkelingen

Voor zijn werk komt Martijn geregeld op campings. Normaal bevoorraadt hij in deze tijd van het jaar ook weer de seizoenwinkels. Maar die zijn nog dicht. Wat hem deze week trouwens wel opviel: “Afgelopen maandag had ik een aantal winkels in Noord-Holland, in onder andere Groet en Schoorl. Man, wat was het daar ongelooflijk druk. Mensen op scooters, in oude auto’s … Ha, het was natuurlijk Koningsdag!”

Bij Alice begint het ‘wat slap’ te worden op het werk. Of dat een slecht teken is? “Ik weet het niet. We krijgen zeer regelmatig mails van de directie. Ze zijn wel innovatief bezig, maar natuurlijk ook afhankelijk van de ontwikkelingen. En die zijn nog steeds onvoorspelbaar.”


Op stl.nl/corona vind je informatie en veel gestelde vragen over corona en je werk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *